Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
- Details
- 6 Comments
Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂
Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
Užtruksime:
Išeiga: 16 keksiukų
Kaloringumas: 165 kcal / keksiukas
Ingredientai:
- 1 1/2 st. (180 g) miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 st. (60 g) avižinių dribsnių
- 1/2 st. (75 g) rudojo cukraus
- 1/2 st. (125 ml) aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1/2 st. (90 g) džiovintų vaisių, smulkintų
- 1 st. (250 ml) kefyro ar rūgpienio
Instrukcijos:
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir avižinius dribsnius.
- Kitame inde sumaišyti aliejų, kiaušinius ir kefyrą.
- Sumaišyti abiejų indų turinį. Įmaišyti džiovintus vaisius.
- Supilti tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles.
- Kepti 25-30 minučių iki 190°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
Primena spurgytes 🙂
Na tik atrodo, šiaip čia daugiau keksiukai. Spurgytės būna daugiau tokios lengvesnės, pūresnės. Nors va kažkada buvo užėjęs noras mielines spurgas pabandyti pasidaryti… gal visgi reikės pabandyti, kad jau apie spurgas prašnekom 🙂
Man tai spurgų ranka nekyla gamint vien dėl aliejaus. Aš jaučiu bandyčiau orkaitėj kept, gal su kokiu garų bliūdu 🙂
Aš kažkada bandžiau pagal kažkokį receptą kepti spurgas orkaitėje keksiukų formelėse. Bet man skonis gavosi toks tarp keksiukų ir spurgų. Tas aliejus kažkiek priduoda savo 🙂 Bet jau šiam savaitgaliui tiek planų visokių yra, kad apie spurgas net minties neliko…
I tried this recipe out and the muffins came out very nice. Good instructions and an easy recipe to make. Thanks for sharing it.
Thank you for feedback 🙂 Nice to hear you liked it 🙂