Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
- Details
- 2 Comments
Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo ?
Kaip visada vyrui trūko sūrio, tad kitą kartą dėčiau dvigubai daugiau sūrio ir pusę jo išmaišyčiau su makaronais, moliūgu ir pomidorais. Ir kadangi dėjau džiovintą raudonėlį, o ne šviežią, tai truputį padauginau ir apkepas gavosi kiek aštroko skonio. Bet be raudonėlio apkepas būtų gavęsis labai jau švelnus.
Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Ingredientai:
- 300 g makaronų
- 1 kg moliūgo
- 500 g pomidorų
- 1 poras
- druskos
- pipirų
- šviežias raudonėlis, susmulkintas
- 200 g jogurto
- 5 kiaušiniai
- 150 g fermentinio sūrio
Instrukcijos:
- Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant įpakavimo. Perlieti šaltu vandeniu.
- Moliūgo minkštimą ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Porą supjaustyti pusžiedžiais.
- Makaronus, moliūgą, pomidorus ir porą sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
- Įdėti druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį.
- Masę sudėti į riebalais išteptą karščiui atsparų indą (arba tiesiog iškloti indą kepimo popieriumi).
- Jogurtą sumaišyti su kiaušiniais ir užlieti ant makaronų.
- Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
- Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Доктор Эткер. Запеканки
šiandien kepiau, nu savotiškas toks, negaliu sakyt, kad neskanu, bet daugiau nekepsiu.
Manau moliūgas ne visiems visur tinka. Man jis nesaldžiose patiekaluose sunkiai įsipaišo.