Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis
- Details
- Leave a Comment
Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…
Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija
Ingredientai:
- Tešlai:
- 300 ml miltų
- žiupsnelis druskos
- 100 g margarino arba sviesto
- 2-3 v.š. vandens
- Įdarui:
- 1 svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 200 g moliūgo (aš dėjau cukiniją)
- 1 v.š. aliejaus
- 50 ml pomidorų tyrės ar padažo
- 50 ml vandens
- 1 a.š. čiobrelių
- 1 a.š. druskos
- žiupsnelis juodųjų pipirų
- 200-300 ml tarkuoto sūrio
Instrukcijos:
- Sukapoti gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Geriausia virtuviniu kombainu ar smulkintuvu (blenderiu).
- Supilti vandenį ir gerai suminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir maždaug 30 min. palaikyti šaldytuve.
- Tuo metu sutaisyti įdarą. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną.
- Nuplauti, išimti sėklas ir mažais kubeliais supjaustyti papriką.
- Nuplauti ir mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar cukiniją.
- Keptuvėje su aliejumi pakepinti svogūnus, paprikas ir moliūgus ar cukinijas.
- Sudėti pomidorų tyrę ir prieskonius bei supilti vandenį. Viską pavirti neždengtame puode ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių, kol susigers didžioji dalis skysčio.
- Išvirusią košę atvėsinti.
- Sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir iškočioti maždaug 25 cm skersmens paplotį. Kraštus šiek šiek užlenkti. Arba tešlą padalinti į 4-6 dalis ir ja iškloti 10 cm diametro pyragėlių formeles.
- Dugną subadyti šakute.
- Nustatyti 225°C temperatūrą ir maždaug 10 min. kepti vidurinėje orkaitės dalyje.
- Sudėti ant pagrindo daržovių košę ir pabarstyti sūriu.
- Kepti dar 10-15 min.
- Dar šiltą patiekti ant stalo su salotomis. Skanaus!
Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)