Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas
- Details
- Leave a Comment
Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.
Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 125 g avižinių dribsnių
- 250 g slyvų be kauliukų arba kitų uogų ar vaisių (originale buvo trešnės)
- 125 g pieno
- 2 kiaušiniai
- 125 g varškės
- 50 g cukraus
- vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti.
- Trynius išplakti su puse kiekio cukraus.
- Varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilinio cukraus.
- Baltymus išplakti iki purų su likusiu cukrumi, viską kartu atsargiai išmaišyti.
- Gautą masę sudėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą.
- Dėti į karštą orkaitę, kepti apie 40min.
- Skanaus!
Šaltinis: SuperMamos forumas