„Chili con carne”
- Details
- 6 Comments
Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.
„Chili con carne”
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 489 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g mėsos, maltos
- 2 svogūnai
- 2 v.š. aliejaus
- 2-3 skiltelės česnako
- 1 skardinė (400 g) trintų pomidorų
- 1-1,5 v.š. aitriųjų pipirų miltelių arba 1-2 aitriųjų pipirų ankštys
- 1 a.š. raudonėlių
- 2 skardinės (po 400 g) baltųjų pupelių su pomidorų padažu
- 1 raudona paprika
- 1 žalioji paprika
- druskos
Instrukcijos:
- Į įkaitintą keptuvę įpilti aiejaus ir su smulkintais svogūnais pakepinti maltą mėsą (jei naudojamos šviežios aitriosios paprikos, pakepinti ir jas).
- Sudėti konservuotus pomidorus, įberti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
- Galiausiai suversti konservuotas pupeles, smulkintas saldžiąsias paprikas, pasūdyti ir troškinti dar 10 minučių.
- Patiekti su ryžiais arba batonu.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)
Mhm labai skanu. O aš tik šiemet suvokiau, kad tą carne ir tarti reikia karne, o ne koki karn ar dar (mat pusę gyvenimo galvojau, kad čia amerikonų išmislas ir niekaip nesiskaitydavo man tas pavadinimas :D) Na bet svarbiausia juk skonis 🙂
Manau kaip skaitai pavadinimą nėra didelio skirtumo, juk ne pavadinimą valgai 🙂 Man pavyzdžiui kai kurių picų pavadinimai dar ir dabar mistika, tai skaitau kaip į galvą šauna 🙂
Išbandyta, skanu!
🙂 Smagu
carne tai ispaniskai mesa jei nezinot
O man atrodo Chilli con carne yra labiau žinomas patiekalas, nei Aštrus mėsos troškinys 🙂