Sodos duona
- Details
- Leave a Comment
Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.
Sodos duona
Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 1507 kcal / kepalas
Ingredientai:
- 70 g avižų ar kviečių sėlenų
- 300 g kvietiniu miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. valgomosios sodos
- 1 a.š. druskos
- 350 ml rūgpienio arba natūralaus jogurto
Instrukcijos:
- Sumaišyti sėlenas, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Supilti rūgpienį ir išmaišyti, kad būtų vientisa masė. Jeigu reikia, dar įberti miltų.
- Iš tešlos suformuoti apvalų kepaliuką ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba į pailgą kekso formą.
- Ant duonelės viršaus peiliu įpjauti kryžiuką.
- Kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)