Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
- Details
- 2 Comments
Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂
Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 222 kcal / porcija
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 120 g cukraus
- 1,5 a.š. vanilinio cukraus
- 4 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 100 g riešutų, maltų
- 100 g šokolado, tarkuoto
- 125 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 450 g vyšnių, be kauliukų
Instrukcijos:
- Į išsuktą sviestą įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
- Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į sviestą ir išmaišyti.
- Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir paskleisti plonu sluoksniu.
- Vyšnias paskleisti ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspausti.
- Pyragą kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Skanaus!
Šaltinis: Kas nutiko virtuveje?
Aušra, labai smagu, kad išbandei pyragą, o maloniausia, kad jis taip patiko!
Tik dabar sąžinė graužia, kad neįtikinau savo blog”e kepti šio pyrago daug ir mažiulis liko neprivalgęs jo iki soties 😉 Na bet tada linkiu greitu metu pakartotį šį pyragą!
Mane įtikinti lengva 🙂 Bet va kas likusiai šeimynai į galvą šaus?
Be to, manau kad gerų dalykų turi būti po nedaug, kad jaustum didesnį malonumą 🙂