Menu

Cukinijų ir vištienos apkepas

  • Cukinijų ir vištienos apkepas
  • Cukinijų ir vištienos apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir vištienos apkepasAutorius:
Data:

Vasara visada asocijuojasi su per daugiu cukinijų derliumi 🙂 Kai mama užklausė ar atvežti cukinijų ir kukliai atsakiau, jog kol kas nereikia, nes dar turiu dvi (ne parduotuvės dydžio) cukinijas, ir vis tiek atveža 😀 tenka priimti daržo gėrybes ir tiesiog sugalvoti kaip jas panaudoti.

Cukinijos man matyt geriausiai naudojasi įvairiuose apkepuose, nes ten jų galima sudėti daug, o ilgo stovėjimo prie puodų nereikalauja! Ne paslaptis – dažniausiai mano gaminamas variantas – Varškės ir cukinijų apkepas, bet norėjosi kažko nesaldaus… Tad pasiėmiau kelias knygas pavartymui ir vienoje jų radau lapelį su užrašu „Cukinijas reikia nuspausti tikrai labai gerai, nes išsiskiria daug skysčio, o šiaip skonis geras!”. Vadinasi šis receptas jau bandytas, tad saugu gaminti – šeima neturėtų labai kritikuoti 🙂 .

O su knygomis supratau vieną dalyką – autorės ir mano skoniai sutampa arba ne… Receptas yra Indrės Trusovės iš knygos „Sveika ir gardu”. Ir ši knyga turi jau ne vieną lapelį su gerais atsiliepimais. Deja, bet ne visos turimos knygos tokios… Kartais knygų receptams suteiki ne vieną šansą ir deja… Tik vis neprisiruošiu imtis veiksmų ir tiesiog atsisakytų tokių knygų…

Kaip ten bebūtų – viena nemaža cukinija sunaudota. Patiekalas tikrai lengvai pagaminamas, o ir sveikas. Tad aš džiausiuosi pamaitinta šeima, vyras džiaugiasi, kad patiekalas nesunkus, kaip tik vakarienei, o sūnus – kad naudojama vištienos krūtinėlė, kuri turi daaauuggg baltymų jo auginamiems raumenukams.

Cukinijų ir vištienos apkepas

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6 asmenis
Kaloringumas: 187 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • 500 g cukinijos
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 150 g morkų, nuskustų
  • 100 g svogūnų, nulupto
  • 5 kiaušiniai
  • 1 skiltelė česnako (keičiau 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. sojos padažo
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • saujelė krapų (neturėjau)
  • aliejaus, formai patepti


Instrukcijos:

  1. Orkaitė įkaitiname iki 180°C.
  2. Cukinijas sutarkuojame, apibarstome druska, išmaišome ir paliekame kuriam laikui (nepatingėkite to :)).
  3. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
  4. Ant vištienos užpilame sojos padažo ir išmaišome.
  5. Morkas sutarkuojame. Suberiame prie vištienos.
  6. Svogūnus susmulkiname ir taip pat suberiame prie vištienos.
  7. Įmušame kiaušinius, sudedame smulkintą česnaką bei prieskonius ir išmaišome.
  8. Gerai nuspaudžiame cukiniją ir sudedame prie vištienos. Išmaišome.
  9. Kepimo indą ištepame aliejumi.
  10. Apkepo masę supilame į kepimo indą ir statome į įkaitintą orkaitę.
  11. Kepame apie 60 min.
  12. Skanaus!

Šaltinis: Knyga „Sveika ir Gardu” (2020)

cukinijos, vištienos krūtinėlė, apkepas, low carb
apkepai, sveika

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.