Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu
- Details
- Leave a Comment
Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir vis nesugalvodavau kur jį panaudoti. Išbandžiau kepti su jais pyragą nesaldų su įdaru. Na žinokite ne kaip… Supratau, kad kol kepinys bent kažkiek šiltas, man labai nemaloniai jaučiasi tas žirnių prieskonis. Tad kitam kartui pasirinkau sausainius su šokoladu – valgomi šalti, o šokoladas labai viską gerai užglosto. Kepėm šiuos sausainius jau kelis kartus ir tikrai nei vienas šeimos narys neturėjo jiems pretenzijų. O pasigamina tikrai labai greitai, tik kepimo laikas pas mane kažkodėl ilgesnis nei kad nurodyta originale. Bet jau tiek tos, kiekvienas pažįstame savo orkaites ir žinome jų niuansus, tad tiesiog kantriai palaukiau savosios ir rezultatas puikus.
Beje, sausainiai pas mane tikrai geltoni gavosi, gal dėl kiaušinių, kurių tryniai tikrai buvo labai rimtai geltonos spalvos 🙂
P.S. Žinau, kad nuotraukos šiaip sau… bet kad dvi dienas galima sakyti neprašvito, o sausainiai baigėsi… Dėl to juk nepirksi naujos pakuotės avinžirnių miltų…
Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu
Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 smaližių
Ingredientai:
- 8 v.š. (1/2 p.) kokoso aliejaus
- 8 v.š. (1/2 p.) cukraus
- 1 didelis arba du mažesni kiaušiniai, kambario temperatūros
- 1 1/2 p. avinžirnių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 g šokolado lašelių, 72%, galima tiesiog paprastą šokoladą susmulkinti peiliu į gabaliukus
- žiupsnelis druskos
Instrukcijos:
1 p. = 237 ml
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Kokoso aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Tešla turėtų gautis panaši į plasteliną.
- Šaukštu kabinti tešlą ir rankomis suformuoti rutuliuką. Dėti į kepimo skartą ir švelniai spaudžiant suformuoti sausainius.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kraštai pradės švelniai ruduoti.
- Iškepusius sausainius pradžioje leisti pravėsti kepimo skardoje ir tik po to perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (arba tiesiog paliekame atvėsti skardoje pilnai :).
- Skanaus!
Šaltinis: Ambitious Kitchen