Močiutės perlinių kruopų sriuba
- Details
- Leave a Comment
Ilgą laiką aš nesuprasdavau, kam į sriubas deda kruopas. Vaikystėje mano namuose tokių sriubų nevirdavo, todėl man tai buvo tikrai neįprasta. Tačiau susipažinus su vyru, tuo pačiu atėjo į šeimą ir naujovės. Beveik visada užsukus pas vyro tėvus, pietums būdavo ši ar panaši sriuba su kruopomis. Pradžioje buvo keista, bet su laiku pripratau ir netgi pamėgau :).
Ir kai pirmą kartą išviriau šią sriubą savo namuose, vaikai vos ne vienbalsiai ištarė – čia gi Kauno močiutė sriuba Todėl taip ir pavadinau – močiutės sriuba, nes ji mums sukelia jaukius ir skanius prisiminimus
Matyt net ir nereikia minėti, jog sriubą vaikai suvalgė be atsikalbinėjimų
P.S. Jei neturite sultinio, bet turite nedidelį maltos mėsos gabaliuką – sriubą virkite ant vandens, o iš mėsos padarykite mažus mėsos kukuliukus. Taip sriuba vaikams tik dar labiau patiks
Močiutės perlinių kruopų sriuba
Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogeliukus
Ingredientai:
- 120 g perlinių kruopų
- 1,5 l sultinio
- 1 svogūnas
- 3 bulvės
- 1 morka
- pagal skonį druskos
- keletas juodųjų pipirų žirniukų
- keletas lauro lapelių
- saujelė šviežių petražolių
- grietinės, tiekiant (nebūtina)
Instrukcijos:
- Kruopas perplauti, užpilti vandeniu ir palikti 2val. (aš palieku per naktį šaldytuve).
- Užkaisti puodą su sultiniu, suberti pipirus, įmesti svogūną (nesmulkintą) ir kelis lauro lapelius.
- Kai užvirs, sudėti perlines kruopas ir virti 20min.
- Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir stambiai sutarkuoti morką.
- Bulves ir morkas sudėti į sultinį su kruopomis ir pavirti dar 10min.
- Sriubą pagardinti druska.
- Prieš tiekiant, sriubą galite apibarstyti smulkintomis pertražolėmis (čia tik man jos paskutiniu metu patinka ir norisi jų berti visur?)
- Jei sriubą valgote su grietine – įsidėkite jos pagal skonį
- Skanaus!
Šaltinis: Moters savaitgalio Virtuvė 2019 Nr.10 spalis (187)