Močiutės perlinių kruopų sriuba
- Details
- Leave a Comment
Ilgą laiką aš nesuprasdavau, kam į sriubas deda kruopas. Vaikystėje mano namuose tokių sriubų nevirdavo, todėl man tai buvo tikrai neįprasta. Tačiau susipažinus su vyru, tuo pačiu atėjo į šeimą ir naujovės. Beveik visada užsukus pas vyro tėvus, pietums būdavo ši ar panaši sriuba su kruopomis. Pradžioje buvo keista, bet su laiku pripratau ir netgi pamėgau :).
Ir kai pirmą kartą išviriau šią sriubą savo namuose, vaikai vos ne vienbalsiai ištarė – čia gi Kauno močiutė sriuba 🙂 Todėl taip ir pavadinau – močiutės sriuba, nes ji mums sukelia jaukius ir skanius prisiminimus 🙂 Matyt net ir nereikia minėti, jog sriubą vaikai suvalgė be atsikalbinėjimų 🙂
P.S. Jei neturite sultinio, bet turite nedidelį maltos mėsos gabaliuką – sriubą virkite ant vandens, o iš mėsos padarykite mažus mėsos kukuliukus. Taip sriuba vaikams tik dar labiau patiks 😉
Močiutės perlinių kruopų sriuba
Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogeliukus
Ingredientai:
- 120 g perlinių kruopų
- 1,5 l sultinio
- 1 svogūnas
- 3 bulvės
- 1 morka
- pagal skonį druskos
- keletas juodųjų pipirų žirniukų
- keletas lauro lapelių
- saujelė šviežių petražolių
- grietinės, tiekiant (nebūtina)
Instrukcijos:
- Kruopas perplauti, užpilti vandeniu ir palikti 2val. (aš palieku per naktį šaldytuve).
- Užkaisti puodą su sultiniu, suberti pipirus, įmesti svogūną (nesmulkintą) ir kelis lauro lapelius.
- Kai užvirs, sudėti perlines kruopas ir virti 20min.
- Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir stambiai sutarkuoti morką.
- Bulves ir morkas sudėti į sultinį su kruopomis ir pavirti dar 10min.
- Sriubą pagardinti druska.
- Prieš tiekiant, sriubą galite apibarstyti smulkintomis pertražolėmis (čia tik man jos paskutiniu metu patinka ir norisi jų berti visur?)
- Jei sriubą valgote su grietine – įsidėkite jos pagal skonį 🙂
- Skanaus!
Šaltinis: Moters savaitgalio Virtuvė 2019 Nr.10 spalis (187)