Imbieriniai migdolų miltų sausainiai
- Details
- Leave a Comment
Dažniausiai kepu ką nors skanaus su pretekstu palepinti vaikus. Bet šį kartą buvo išimtis – šie sausainiai skirti man ir tik man 🙂 Nes vaikai imbiero nelabai mėgsta, o man paskutiniu metu jis pradėjo vis labiau patikti. Tad jau seniai nusižiūrėjusi buvau šių sausainių receptą, bet tai laiko pritrūdavau, tai pirmenybę atiduodavau vaikų skanėstams. O šiandien buvo ta diena, kai vaikai turėjo iš močiutės parsivežtą pyrago gabaliuką, o aš galėjau veikti ką noriu 😀 žinoma prieš tai iškepiau lazaniją, kurios sūnus prašė jau gerą mėnesį. Po jos, tikrai kad nusipelniau pasilepinti sausainiais!
Sausainiai paruošiami vos per kelias minutes, kepa taip pat labai trumpai. Iškepę bus labai minkšti, vėsdami sutvirtės. Tačiau jei ilgai laikysite kambario temperatūroje, vėliau vėl pradės minkštėti 🙂 Man jų skonis labai priminė minkštus meduoliukus. Pagal šiandienos nuotaiką sausainių tekstūra patiko 🙂
Imbieriniai migdolų miltų sausainiai
Užtruksime:
Pagaminsime: 10 sausainių
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 1/2 p. migdolų miltų
- 1/4 a.š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių (neturiu, tad nenaudojau)
- 1 a.š. imbiero miltelių
- 1/4 p. kokoso aliejaus
- 1/4 p. medaus
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C.
- Į indą sudėdame visus birius produktus. Išmaišyti
- Kokoso aliejų ir medų truputį pašildome, kad išsilydytų ir pamauojame reikiamą kiekį.
- Tada kokoso aliejų ir medų sumaišome su sausais produktais.
- Iš tešlos formuojame kamuoliukus, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paspaudžiame, kad įgautų sausainių formą.
- Kepame 8 minutes.
- Leidžiame atvėsti kepimo skardoje, nes išimti iš orkaitės sausainiai bus labai minkšti, bet vėsdami jie sutvirtės.
- Skanaus!
00
Šaltinis: Sébastien Noël – Paleo desserts (2012)