Obuolių ir varškės apkepas
- Details
- Leave a Comment
Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus ? O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.
Kadangi migdolų neturėjau, tai įbėriau saujelę saulėgrąžų.
Obuolių ir varškės apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 250 g obuolių
- 250 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 20 g cukraus
- 2 v.š. miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- saujelė (~10 vnt.) migdolų
Instrukcijos:
- Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius apibarstyti cukrumi.
- Pertrinti varškę, sumaišyti su kiaušinių tryniais.
- Suberti kapotus migdolus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei paruoštus obuolius. Viską gerai išmaišyti.
- Sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti.
- Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 – 40 min.
- Skanaus!
Šaltinis: jau nebeveikiantis lietuviškas tinklaraštis „Ką gaminsim šiandien?”