Menu

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

  • Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Labai dažnai pagaunu save ieškant internete idėjų, receptų ar dar ko nors, tačiau vėliau viskas baigiasi tuo, jog informaciją išsisaugau. Ir viskas. Joks veiksmas toliau neseka… Vis galvoju, kad vėliau…, ateis tinkama proga ir tada… Bet kai susimąstau, laikas bėga, progos ateina ir susirandi naujų idėjų, iš kurių gal vos vieną spėji įgyvendinti. Ir galų gale viskas baigiasi tuo, jog kompiuteryje turi tiesiog kalnus informacijos ir nieko su ja nedarai, nes dažniausiai net pamiršti, jog ją turi. Žiauru… o dar žiauriau matyti kaip vienas mano vaikas gali visą dieną sėdėti youtube ir žiūrėti kitų įgyventinamas idėjas, ir nieko daugiau neveikti… Matyt būtent vaikai priverčia ir į save pasižiūrėti iš šalies ir truputį susigėsti… mes darome juk tą patį…

Tad kartais, kai surandu paprastą receptą, nusprendžiu tiesiog imti ir VEIKTI. Tik taip ir sužinai, kad šiems sausainiams iškepti užtenka vos 30 minučių. O galvoje atrodo tai daug ilgiau ir sudėtingiau. Tad šiandien po darbo iškepiau juos dar kartą – jie tikrai labai greitai pasidaro!

Kaip bebūtų, šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Pirmą kartą juos iškepusi patyliukais sudėjau juos į dėžutę ir pasiėmiau į kelionę savaitgalį. Jie buvo tiesiog išsigelbėjimas mums – kai pasiekėme kelionės tikslą visi buvome alkani ir sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių
Kaloringumas: 103 kcal / sausainyje

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 115 g sviesto, minkšto
  • 2 v.š. rudo nerafinuoto cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/4 p. grikių miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 100 g šokolado

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Išmaišyti inde minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.
  • Sudėti likusius produktus, išskyrus šokoladą, ir išmaišyti. Turėtų gautis minkšta tešla, kurią dar galima maišyti šaukštu.
  • Šokoladą sukapoti į smulkius gabaliukus.
  • Įmaišyti šokoladą į tešlą.
  • Tešlą padalinti į nedidelius rutuliukus ir švelniai suploti į paplotėlius.
  • Dėti suformuotus sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Sausainius kepti 12 minučių, arba kol apačia švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius atsargiai perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking Healthy: Grain Free for Diabetics, Gluten Intolerance and Paleo Diet

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2021-01-31 Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų …

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂