Menu

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

  • Auksaspalviai žuvų kepsneliai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Auksaspalviai žuvų kepsneliai


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 554 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g bulvių, pjaustytų kubeliais
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 500 g menkių arba lašišų filė
  • 300 ml pieno
  • 1 lauro lapelis
  • 9 grūdeliai juodųjų pipirų
  • 60 g sviesto
  • 4 v.š. petražolių, pjaustytų
  • 1 citrinos žievelė, nutrinta
  • truputis tobasko padažo (nebūtinai)
  • 1 kiaušinis, paplaktas
  • 175 g šviežios baltos duonos trupinių
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Į verdantį pasūdytą vandenį sumesti bulves ir virti 15-20 minučių arba kol suminkštės.
  • Į kitą puodą supilti pieną, sudėti žuvį, lauro lapelį, pipirų grūdelius. Užvirinti ir, sumažinus ugnį, virti 10 minučių arba kol išvirs (bet nesuvirs) žuvis.
  • Išgriebti žuvį. Skysčio neišpilti.
  • Žuvį atvėsinti ir susmulkinti.
  • Bulves nukošti ir kartu su sviestu bei 3 v.š. skysčio, kuriame virė žuvis, sutrinti į tyrę.
  • Sudėti žuvį, petražoles, citrinų žievelę, tobaską, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
  • Suformuoti 8 paplotėlius (7 cm skermens), pavolioti plaktame kiaušinyje, paskui – trupiniuose.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir abi puses kepti po 5 minutes, kol įgis aukso spalvą.
  • Tiekti karštus su padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas parašė:

    visada galvoju kažką tokio pasigamint.. paprasta ir skanu. O ir žuvį mėgstu 🙂

  2. Aušra parašė:

    o aš šiais metais stengiuosi gyventi pagal frazę „Just Do It”. Kol kas visai neblogai sekasi 🙂 Ir net keista kiek daug darbų jau pasidarė, kurie galvoje atrodė milžinai, nors iš tiesų buvo tiesiog bjaurūs nykštukai 😀

  3. rozmarinas parašė:

    vakar kepiau, labai skanu.

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Žuvies vyniotinis

Žuvies vyniotinis + Kibkit žuvelės (Languota prijuostė)

Autorius: Aušra Data: 2013-03-08 Šį mėnesį Languotą prijuostę ryši Kiaunė ir ji klausia: Ar dažnai valgote žuvį? Atsakymas manau ganėtinai dažnai girdimas – retai. Šiais metais jau į savaitę bent kartą valgome, o seniau tai …

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉