Skumbrė su citrina
- Details
- Leave a Comment
Mes žuvį valgome ganėtinai retai. Pagrinde dėl to, jog mano dukriukas nepripažįsta žuvies kaip maisto. O jei prikalbini paragauti, tai cirkų labai rimtų prisižiūrime, tad po kelių bandymų tiesiog nustojome kalbinti paragauti. Gaminti kelis patiekalus vienu metu – retai įveikiama man užduotis. O žiūrėti kaip dukra valgo tik ryžius su salotomis irgi ne itin malonu, nes jaučiuosi lyg duočiau vaikui nepilnavertį maistą.
Kaip bebūtų, karts nuo karto žuvies pasiilgstam, tad pirmadieniai yra MŪSŲ diena 🙂 Dukra eina į papildomą mokyklą ir grįžta namo tik vakarienei, tad likę šeimos nariai galime ramiai skanauti žuvį pietums 🙂
Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju. Iki atrandant jį, mums būdavo skani tik kepta menkė su svogūnėliais. Pagaliau turim ir skanų paįvairinimą žuvies dienai, kuris yra išbandytas n kartų ir niekada nepaveda.
Skumbrė su citrina
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 4 skumbrės, be galvų ir išvalytos
- 4 skiltelės česnako
- 20 g petražolių
- 3 citrinos (dvi į marinatą, viena papuošimui)
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. maltų pipirų
- 2 a.š. druskos
Instrukcijos:
- Žuvies šonuose padaryti kelias įpjovas, kad marinatas geriau įsigertų.
- Visus prieskonius, žoleles ir dviejų citrinų sultis sutrinti į vientisą masę. Tam dažniausiai naudoju smulkintuvą.
- Žuvį užpilti marinatu. Pavartyti, kad marinatas patektų į visus įpjovimus ir žuvies vidų. Uždengti maistine plėvele ir leisti kelias valandas pasimarinuoti (galima kepti iš karto, tačiau mums skonio daugiau, kai pamarinuojame per naktį).
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
- Skumbrę dėti į kepimo skardą. Aplieti marinatu ir kepti 15 minučių.
- Iškepusią skumbrę dar kartą aplieti marinato likučiais.
- Patiekti su ryžiais ir gaiviomis salotomis. Skanaus!
Šaltinis: tvoirecepty.ru