Menu

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas


Autorius: Aušra

Data:

Po ilgesnės pertraukos smagu sugrįžti čia 🙂 Noras kažką įdėti, ar parašyti visada buvo ir yra. Tačiau ne visada rankos pakyla ir padaro tai kas norisi, nes visada yra ką reikia daryti. Taip ir bėgdavo dienos, su reikiamais padaryti darbais, o ne norimais.

Tačiau mane iš judino mano sūnus, kai nusprendė pagaminti man gimtadienio tortą. Sakė nori daryti pats, be mano pagalbos. Na suprantama, visi tortas, kurie turi būti kepami ar reikalauja ilgesnio gamybos laiko (turiu galvoje želiukus), netiko. Tada atsiminiau knygą „Berniukai virtuvėje” ir ten matytus net kelis tinkančius tortukus. Suradau, parodžiau sūnui ir jis išsirinko šį tortą.

Galiu tik pasakyti, kad tortukas NUOSTABUS! Labai greitai pasidarė (nespėjo gamybos procesas sūnui atsibosti), tik vienintelis minusas – reikia palaukti dienelę, kol sausainiai įsigers kremo ir suminkštės.

Ką kitą kartą darytume kitaip? Grietinės kremą teptume ir ant uogienės sluoksnio, arba naudotume skystesnę uogienę, nes dabar prie uogienės sluoksnio sausainiai buvo ne pilnai suminkštėję. Taip pat naudojant Selgos sausainius, žinokite, jog pritrūksite dviejų sausainių 🙂 Tad torto viršutinio sluoksnio viduriukas yra užpildytas kremu. Ir tai, beje, buvo sutikta su džiaugsmu, nes kremo visur mums galėjo būti truputį ir daugiau.

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

Užtruksime:
Pagaminsime: 9 porcijos
Kaloringumas: 344 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 pak. (po 180 g) šokoladinių kvadratinių sausainių
  • 400 g grietinės 30% riebumo (kitą kartą naudočiau 500 g)
  • 2 v.š. cukraus
  • apie 100 g uogienės

Instrukcijos:

  • Ant lėkštės ar padėkliuko sudėti sausainius 3×3.
  • Inde sumaišyti grietinę su cukrumi.
  • Trečdalį grietinės kremo užtepti ant sausainių.
  • Sudėti antrą sluoksnį sausainių.
  • Sutepti sausainius uogiene.
  • Sudėti trečią sluoksnį sausainių.
  • Sutepti pusę likusio grietinės kremo ant sausainių.
  • Sudėti paskutinį sluoksnį sausainių.
  • Likusį grietinės kremą paskirstyti ant torto viršaus.
  • Tortą statyti į šaldytuvą nakčiai, kad į sausainius susigertų kremas ir jie suminkštėtų.
  • Prieš pateikiant tortą, galima papuošti tortą šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu arba kitais pasirinktais/turimais priedais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂