Varškės ir virtų bulvių apkepas
- Details
- Leave a Comment
Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉
Varškės ir virtų bulvių apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 238 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 500 g varškės
- 4 (~500 g) bulvių, virtų su lupenomis
- 3 kiaušiniai
- 1/4 p. pieno
- druskos
Instrukcijos:
- Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
- Varškė sutrinti su kiaušiniais ir pienu.
- Virtas bulves nulupti ir sutarkuoti. Sudėti į varškės masę.
- Paskaninti druska.
- Apkepo masę supilti į kepimo popieriumi (nebūtinai) išklotą kepimo formą.
- Kepti 40-50 minučių, kol apkepo viršus gražiai apskrus.
- Skanauti su grietinės padažu.
Šaltinis: žurnalas Готовим с детьми 2011-01