Sūrio pyragas su moliūgu
- Details
- 5 Comments
Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.
Sūrio pyragas su moliūgu
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Pagrindui:
- 1 ½ p. sutrintų sausainių
- 5 v.š. tirpinto sviesto
- 1/3 p. cukraus
- ¾ a.š. druskos
- Įdarui:
- 600 g kreminės varškės
- 1 ¼ p. cukraus
- ¼ a.š. malto cinamono
- 1/8 a.š. malto muskato riešuto
- 1/8 a.š. malto imbiero
- 2 v.š. miltų
- 3 dideli kiaušiniai
- 2 didelių kiaušinių tryniai
- ½ a.š. vanilės ekstrakto
- 2 p. moliūgų tyrės
Instrukcijos:
- Sumaišyti visus pagrindui skirtus produktus ir, sudėjus į 23 cm skersmens formą, suspausti.
- Kol bus gaminamas įdaras, pagrindą dėti į šaldytuvą.
- Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
- Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, miltus ir prieskonius.
- Kitame inde lengvai suplakti kiaušinius, trynius ir vanilę, tada po truputį įmaišyti į varškės masę.
- Įmaišyti moliūgo tyrę.
- Gautą masę supilti ant pagrindo ir kepti apie 40-50 minučių, kol centras dar bus truputį “nedakepęs” (aš kepiau, kol vidurys gražiai pakilo kaip ir kraštai).
- Pilnai atvėsinti.
- Prieš išimant iš formos 4 valandas palaikyti šaldytuve.
- Skanaus!
labai apetitiškas pyragas su visais mano mėgstamais produktais, vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina – tai kaip 4 val tokį gėrį šaldytuve neparagautą išlaikyt? Taigi užpuls namiškis ir iš karto „sukapos”:) Pas mane taip su saldumynais būna…:)
Tas tiesa… sunku išlaikyti tiek laiko. Dar neįsigilinau kam to šaldymo reikia ir kaip keičiasi skonis nuo to. Gal kada nors 🙂
Man šį kartą pasisekė, nes užstačiau pyragą kepti, kai sėdom vakarieniauti, greitai pavalgėm ir visą šutvę išvariau iš virtuvės (pirmam aukšte) į kambarį (antram aukšte pas mus visi kambariai) ir likau laukti iškepimo viena. Kai iškepė, išėmiau ir nuėjau migdyti vaikus. Žinoma, kol suruošiau ir užmigdžiau juos gerokai užtrukau, tad prieš pat einant miegoti atvėsusį įkišau į šaldytuvą. Ryte važiavom į svečius ir pjoviau šį džiaugsmą, tai jau vyras kai nugriebė tai su aikčiojimais maloniausiai su gabalus suraitė ir jau daugiau nieko nebenorėjo iki pietų 😀
Na va, kepiau ir aš. Šąla dabar jis. Dėjau tik vieną kiaušinio trynį, nes daugiau neturėjau – brolis omletui sukepė, gerai kad dar keturis paliko man pyragui 🙂 Ryte žiūrėsim, bet atrodo lyg ir viskas gerai. Ai ir vanilės esencijos neturėjau, tai pridėjau vanilinio cukraus, manau, kad jokio skirtumo 🙂
Tikiuosi patiks 🙂
O dėl vanilės esencijos, tai aš irgi ją keičiu vaniliniu cukrumi. Gal ir yra šioks toks skirtumas, bet tikiuosi kad nedidelis 🙂
Mmm, labai skanu buvo 🙂 ir kolegos labai gyrė… reiks dažniau kept, nes moliūgo tyrės dar sočiai turiu prisišaldžius 🙂