Menu

Sūrio pyragas su moliūgu

  • Sūrio pyragas su moliūgu
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Sūrio pyragas su moliūgu


Autorius: Aušra

Data:

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Sūrio pyragas su moliūgu

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 1 ½ p. sutrintų sausainių
  • 5 v.š. tirpinto sviesto
  • 1/3 p. cukraus
  • ¾ a.š. druskos
  • Įdarui:
  • 600 g kreminės varškės
  • 1 ¼ p. cukraus
  • ¼ a.š. malto cinamono
  • 1/8 a.š. malto muskato riešuto
  • 1/8 a.š. malto imbiero
  • 2 v.š. miltų
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 2 didelių kiaušinių tryniai
  • ½ a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 p. moliūgų tyrės

Instrukcijos:

  • Sumaišyti visus pagrindui skirtus produktus ir, sudėjus į 23 cm skersmens formą, suspausti.
  • Kol bus gaminamas įdaras, pagrindą dėti į šaldytuvą.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, miltus ir prieskonius.
  • Kitame inde lengvai suplakti kiaušinius, trynius ir vanilę, tada po truputį įmaišyti į varškės masę.
  • Įmaišyti moliūgo tyrę.
  • Gautą masę supilti ant pagrindo ir kepti apie 40-50 minučių, kol centras dar bus truputį “nedakepęs” (aš kepiau, kol vidurys gražiai pakilo kaip ir kraštai).
  • Pilnai atvėsinti.
  • Prieš išimant iš formos 4 valandas palaikyti šaldytuve.
  • Skanaus!

  1. Sparnuotis parašė:

    labai apetitiškas pyragas su visais mano mėgstamais produktais, vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina – tai kaip 4 val tokį gėrį šaldytuve neparagautą išlaikyt? Taigi užpuls namiškis ir iš karto „sukapos”:) Pas mane taip su saldumynais būna…:)

  2. Aušra parašė:

    Tas tiesa… sunku išlaikyti tiek laiko. Dar neįsigilinau kam to šaldymo reikia ir kaip keičiasi skonis nuo to. Gal kada nors 🙂
    Man šį kartą pasisekė, nes užstačiau pyragą kepti, kai sėdom vakarieniauti, greitai pavalgėm ir visą šutvę išvariau iš virtuvės (pirmam aukšte) į kambarį (antram aukšte pas mus visi kambariai) ir likau laukti iškepimo viena. Kai iškepė, išėmiau ir nuėjau migdyti vaikus. Žinoma, kol suruošiau ir užmigdžiau juos gerokai užtrukau, tad prieš pat einant miegoti atvėsusį įkišau į šaldytuvą. Ryte važiavom į svečius ir pjoviau šį džiaugsmą, tai jau vyras kai nugriebė tai su aikčiojimais maloniausiai su gabalus suraitė ir jau daugiau nieko nebenorėjo iki pietų 😀

  3. Thirteen parašė:

    Na va, kepiau ir aš. Šąla dabar jis. Dėjau tik vieną kiaušinio trynį, nes daugiau neturėjau – brolis omletui sukepė, gerai kad dar keturis paliko man pyragui 🙂 Ryte žiūrėsim, bet atrodo lyg ir viskas gerai. Ai ir vanilės esencijos neturėjau, tai pridėjau vanilinio cukraus, manau, kad jokio skirtumo 🙂

  4. Aušra parašė:

    Tikiuosi patiks 🙂
    O dėl vanilės esencijos, tai aš irgi ją keičiu vaniliniu cukrumi. Gal ir yra šioks toks skirtumas, bet tikiuosi kad nedidelis 🙂

  5. Thirteen parašė:

    Mmm, labai skanu buvo 🙂 ir kolegos labai gyrė… reiks dažniau kept, nes moliūgo tyrės dar sočiai turiu prisišaldžius 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Super super šokoladinis pudingas su šokolado gabaliukais ? Tikriausiai reikėtų arba dalį kakavos keisti miltais, arba dėti prastesnį šokoladą (aš dėjau 85%), nes gavosi net kartokas. Bet su purškiama grietinėle gavosi ypatingai šventiškas desertas. Tik kur moliūgo skonis??? Kakava ir šokoladas užmušė moliūgą…

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.