Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)
- Details
- Leave a Comment
Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!
Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 174 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 p. pieno (bandžiau ir karvės pieną, ir ryžių pieną, skirtumo didelio nepasijuto)
- 1 p. graikiško jogurto
- 1 p. virtos bolivinės balandos (kynvos)
- 2 p. braškių (naudojau šaldytas, trintas, todėl pas mane jos svėrė 400 g))
- 1 v.š. cukraus sirupo arba pagal skonį (galima naudoti ir kitus saldiklius)
- 1 a.š. vanilinio cukraus(nebūtina)
Instrukcijos:
- Viską sudėti į smulkintuvą.
- Glotnutį trinti iki vientisos masės.
- Paragauti ar netrūksta saldumo. Ir jei reikia paderinti pagal skonį.
- Supilstyti į stiklines.
- Skanaus!
Šaltinis: Super Healthy Kids