Pyragas su cukinija
- Details
- 4 Comments
Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.
Pyragas su cukinija
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Ingredientai:
- 200 g aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 350 g miltų
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 1/2 a.š. cinamono
- 2-3 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 400 g cukinijos, tarkuotos (geriausia jaunos, tada skaniau, nes tarkuojama su žieve ir sėklom)
Instrukcijos:
- Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir druska.
- Supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius.
- Kai viskas gerai išmaišyta, sudėti burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
- Kepti 190°C temperatūroje apie 40-50 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: SuperMamų forumas
tikiu, kad buvo labai skanus 🙂
Pyragas labai skanus, tik ką daryti, kad nesubliūkštų, kepant taip gražiai buvo išsipūtęs
Iš tiesų tai ypatingai kepinius su cukinija aš pakepu ilgiau. Kai ištraukiu sausą pagaliuką iš pyrago, dar palieku jį kepti 5 minutes ir tik tada traukiu iš orkaitės. Su cukinija pyragai gaunasi labai drėgti. Net ir kai gerai iškepa, kitą dieną pjaustant jau atrodo pakritę, o trečion dienon gaunasi dar drėgnesni 🙂
Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn”t show up. Grrrr… well I”m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!