Uogų ir jogurto želė
- Details
- 7 Comments
Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂
Uogų ir jogurto želė
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 750 g natūralaus jogurto
- 225 g uogų (gali būti šaldytos, tik prieš naudojimą atšildyti)
- 3 v.š. želatinos
- 3 v.š. cukraus
Instrukcijos:
- Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens.
- Ištirpinti ant nedidelės ugnies.
- Pravėsusią želatiną sumaišyti su jogurtu ir cukrumi.
- Paskirstyti į 6 taures ir pastatyti į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Tuo tarpu likusią želatiną išbrinkinti 2 šaukštuose vandens.
- Ištirpinti želatiną ant nedidelės ugnies.
- Uogas pratrinti per sietelį, sumaišyti su 100 ml vandens bei želatina ir atsargiai supilti ant jogurto želė.
- Šaldyti šaldytuve, kol uogų želė sustings.
- Skanaus!
Šaltinis: Школа гастронома 2009-05 (127)
Hi, Ugh, I liked! So clear and positively.
Bodyc
Glad you liked it 🙂
Aš šiandien irgi su žele, jogurtu ir uogomis žaidžiau gamindamma tortą. O kaip kitaip – vasarai pats tas 🙂
Vat vat, kaip tik žiūriu į želatinos atsargas ir suprantu kad tikriausiai reikia tortą jau daryti, kad greičiau ji man susinaudotų, nes didelės tos atsargos 🙂 O uogos mums skaniausios ką tik nuo krūmo. Nes tai ir greičiausias būdas jas sunaudoti 🙂
O kas per tortas? Reikės žvilgtelti į tavo blogą 🙂
Буду заходить и читать, замечательный блог
„Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens. Ištirpinti ant nedidelės ugnies”.
Neaiškiai parašyta. Tai sumaišyti iš pradžių 2 šaukštus šiltame vandenyje ir tada pašildyti ant ugnies, ar palikti kažkiek laiko brinkti vandenyje ir tik tada šildyti?
Tai visų pirmą reikia išbrinkinti, o kai išbrinks pašildyti, kad ištirptų 🙂
Jei naudojat labai smulkią želatiną, tai gal galima ir iš karto šildyti, bet jei granulės želatinos didesnės, tai kol nebus išbrinkę, nelabai ir ištirps.