Migdoliniai vištienos piršteliai
- Details
- Leave a Comment
Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.
Migdoliniai vištienos piršteliai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 379 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 1 p. migdolų
- 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
- 1/2 a.š. česnako granulių
- 1 a.š. kumino
- 1/2 a.š. kajeno pipiro miltelių
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. druskos
- 1 kiaušinis
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
- Supjaustyti vištieno krūtinėlę 2cm storio juostelėmis.
- Vištieną sudėti į išplaktą kiaušinį ir išmaišyti, kad kiaušinis pasiskirstytų ant juostelių.
- Migdolus susmulkinti smulkintuve (blenderyje).
- Inde sumaišyti migdolus ir prieskonius.
- Pasiruošti kepimo skardą. Iškloti ją kepimo popieriumi.
- Vištienos juosteles imti po vieną ir apvolioti migdoluose. Dėti ant kepimo skardos.
- Kepti 20-25 minutes.
- Tiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!
Šaltinis: Generationy Foodie