Menu

Kiaušinienė su cukinijomis

  • Kiaušinienė su cukinijomis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiaušinienė su cukinijomis


Autorius: Aušra

Data:

Na ką gi 🙂 Gal bandom po truputį ištrūkti iš atostogų liūno, į kurį įpuolus sunku sugrįžti į įprastas vėžes. Šis blogas tikrai nebuvo užmirštas, tiesiog per tas atostogas mažai būnu namuose, o jei būnu tai turiu krūvas darbų nesusijusių su virtuve. Tiesą pasakius, net nelabai ką bandydavau naujo gaminti, arba jei ir bandydavau tai nieko doro nesigaudavo. Bet man jau pradėjo rytai kvepėti rudeniu, o ir kai pradedi galvoti apie rudenį pamatai nuo medžių nukritusius pageltusius lapus… Vadinasi, laikas viską gerai apmąsčius raitytis rankoves ir judėti toliau. Tad siūlau visiems pasigaminti kiaušinienę su cukinijomis, kuri puikiai tinka lengvai vakarienei ar sotiems pusryčiams.

Kiaušinienė su cukinijomis

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1 svogūnas
  • 250 ml tarkuotos cukinijos
  • 50 g sūrio, tarkuoto
  • 2 v.š. miltų
  • 4 kiaušiniai
  • aliejus kepimui
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Svogūnus pakepinti.
  • Nuo cukinijos tarkių nuspausti skystį.
  • Viską gerai sumaišyti ir kepti ant nestiprios ugnies nemaišant.
  • Kai apačia lengvai paruduos, atsargiai apversti ir dar pakepti iš kitos pusės, kol gražiai apskrus.
  • Valgyti su pomidorų padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamų forumas

  1. Nadine parašė:

    Greatings, Where are you from? Is it a secret? 🙂
    Nadine

  2. Aušra parašė:

    It”s not a secret 🙂 Lithuania. Do you know where it is? 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂