Dribsnių sausainiai
- Details
- 9 Comments
Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia idealiausias variantas, bet tikrai geras – sausainiai nėra labai saldūs, nėra labai trapūs, bet lengvai lūžta, na ir svarbiausia, kad kai mano mažius valgo juos nereikia su semtuvėliu lakstyti paskui ir semti trupinius 🙂
Dribsnių sausainiai
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 100 g dribsnių (avižinių, keturių grūdų ar pan.)
- 200 g miltų
- 1/2 st. cukraus
- 100 g margarino arba sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. kepimo miltelių
Instrukcijos:
- Margariną ištrinti su cukrumi, įmaišyti kiaušinius.
- Suberti dribsnius, miltus bei kepimo miltelius ir išminkyti.
- Jei tešla per kieta, pridėti truputį grietinės ar rūgusio pieno.
- Tešlą plonai iškočioti, išpjaustyti skritulėlius ir kepti karštoje orkaitėje (aš kepu 200 laipsnių C temperatūroje), kol gražiai pagels.
- Skanaus!
Šaltinis: nebežinomas
Sakykit, o šitie sausainiai tinka 1,5 metų vaikui?
Na kai šitas įrašas buvo įdėtas, mano mažajam buvo 1 metai ir 3 mėn. Jei vaikas kiaušiniams ar pieno produktams nealergiškas, tai šie sausainiai vaikui puikiai tinka 😉
Sudomino ir mane šie sausainiai, nes irgi jau nebeišsirausiu iš trupinių krūvos. 🙂 O jie lengvai kočiojasi ir gaminasi? Nes planuoju gaminti kartu su mažuoju „pagalbininku”, tai galvoju, ar jis galės būt tikru pagalbininku ar tik pagalbininku kabutėse… 😀
Su tešla bėdų tikrai neturėjau, na bent jau nepamenu. Tik tiek, kad jei dribsniai labai stambūs, gali trukdyti gražiai išpjaustyti sausainius formelėmis. Aš tik paskutiniu metu su visais forminiais sausainiai kiek persistengiu ir iškočioju per plonai, tik tada atsiranda bėda perkelinėjant į skardą.
Beje, savaitgalį planuoju su vaikais kepti sviestinius sausainius, kurių nereikia šaldyti, o kūryba būna iš rutuliukų ir pagaliukų 🙂 Su dukra jau išbandėme ir patiko žaisti,o paskui valgyti savo kūrinius. Tad planuoju savaitgalį pakartoti ir jau nufotografuoti. Tad tikiuosi užsuksite ir išbandysite savo namuose 🙂
Smulkesnių dribsnių nupirkau, gal dar pasmulkinsiu šiek tiek. Ir būtinai užsuksiu naujojo recepto. 😉 Ačiū.
O aš lauksiu atsiliepimų, kaip jums pavyko šie sausainiai 🙂
O šitie sausainiai pavyko puikiai. Bet teko pridėti dar gerą saują miltų, nes kitaip tešla niekaip nuo pirštų neatsiklijavo. Tai prikepėm su mažiuku mašinyčių ir lėktuvėlių, kuriuos jis dabar skaniai triauškia. Ir netrupina. Beveik. 😀
Smagu, kad jūsų mažiukai patiko sausainiai 🙂 O dėl tešlos – visuose receptuose visada reikia pasikliauti savo nuojauta. Nepamenu, kad man reikėtų papildomų miltų, bet negaliu jau pasakyti kokius miltus naudojau, nes naudoju labai jau įvairius – ką turiu po ranka ir paskui žiūriu pagal situaciją.
O jei sausainiai netrupėtų nei truputį, manau jau jų negalima būtų pavadinti sausainiais 😀
Oi, žinoma, kad nebus taip, kad netrupėtų sausainiai. 🙂