Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
- Details
- Leave a Comment
Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai skanu”, o aš su šypsena veide atsakiau „Žinau, juk jau ne pirmą kartą valgai” 🙂 Smagu turėti receptų, kuriuos darai retai bet užtikrintai, o vyras lieka maloniai nustebintas. Be to labai vertinu mėsos paruošimą, kai nereikia skirti jai daug dėmesio. Kol salotas supjaustau, vištiena jau būna paruošta ir „vualia!” – vakarienė ant stalo.
Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 214 kcal / porcija
Ingredientai:
- 1/2 citrinos žievelės nutarkuotas geltonas sluoksnis
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. krapų (naudojau šaldytus)
- 1 1/2 a.š. kario miltelių
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. cukraus
- 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 4 nedidelės vištienos krūtinėlės (naudojau vištienos krūtinėlę kepsniams)
Instrukcijos:
- Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sudėkite likusius ingredientus į indelį ir sumaišykite.
- Vištieną įtrinkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pasimarinuoti 1-4 valandas.
- Įkaitinkite grilių.
- Dėkite vištieną ant griliaus ir kepkite 5 minutes. Aš dar lengvai uždengiu iš viršaus folijos lapu, tai man užtikrina, kad su mano griliumi vištiena tikrai bus iškepusi.
- Vištieną apverskite ir kepkite dar 5 minutes. Jei norite, galite irgi uždengti folijos lapu.
- Iškepusią vištieną nuimkite nuo kaitros ir leiskite kelias minutes pailsėti.
- Tiekite su salotomis ir jūsų mėgstamu garnyru!
Šaltinis: Viktoro užrašai