Menu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

  • Kukurūzų paplotėliai su sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kukurūzų paplotėliai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. kukurūzų kruopų
  • 2-3 kiaušiniai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2-3 v.š. krakmolo
  • 1-2 v.š. miltų
  • 1 skiltelė česnako
  • pomidorų padažo
  • druskos
  • aliejaus, kepimui

Instrukcijos:

  • Kukurūzų kruopas išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Į ataušintą košę sudėti kiaušinius, miltus, krakmolą ir smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Tešla turi priminti sklindžių tešlą.
  • Fermentinį sūrį supjaustyti plonais stačiakampiais.
  • Paplotėlius kepti nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus.
  • Apkepus vieną pusę, apversti ir uždėti po gabalėlį fermentinio sūrio.
  • Tada keptuvę uždengti dangčiu ir palaukti kol išsilydys sūris.
  • Valgyti su pomidorų padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Rankdarbiai 1996/3 (Nr.60)

  1. rūtuliukas parašė:

    mėgstu kukurūzų kruopas 🙂 jaučiu, patiktų ir man šitie paplotėliai.

  2. Aušra parašė:

    Tai siūlau vakarienei išbandyti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).