Prancūziškas skrebutis traškia plutele
- Details
- 2 Comments
Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma ir vieni skanu 🙂 Tik minusas, kad kol iškepiau, tai nemažai trupinių buvo virtuvėje ir keptuvėje. Gal jei nebūtų reikėję taip skubėti (dėl mažojo reikalavimo valgyti), būtų viskas tvarkingiau.
Prancūziškas skrebutis traškia plutele
Užtruksime:
Pagaminsime: 4-8 porcijas
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 kiaušiniai
- 2/3 p. pieno
- 4 a.š. cukraus
- 1/4-1/2 a.š. malto cinamono
- 1 p. kokoso drožlių
- 2/3 p. grūstų kukurūzų dribsnių
- 6 v.š. margarino ar sviesto
- 2 v.š. augalinio aliejaus
- 8 riekės forminės duonos
Instrukcijos:
- Kiaušinius gerai išplakti vidutinio dydžio inde.
- Supilti pieną, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti.
- Kitame inde sumaišyti kokoso drožles su kukurūzų dribsniais.
- Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, kol pradės kilti burbuliukai.
- Trumpam merkti duonos riekeles į kiaušinių plakinį, tada padengti kokoso ir kukurūzų mišiniu.
- Kepti keptuvėje kol gražiai paruduos, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekti su sirupu.
- Skanaus!
Šaltinis: Hometown recipes for the Holidays (2007)
Nu biski sukritikuosiu 🙂 mieloji, je4i jau rasai recepta – please – detalizuok 🙂 KOKIA DUONA? Balta? Juoda? Formine… na tiesiog… 🙂 nes dabar receptas sorry – nulinis
Na manau jei fantazijos yra tai receptas ne nulinis :). O duona gali būti naudojama priklausomai nuo valgytojų skonio. Bet mes taip ar kitaip kepam tik baltą forminę duoną arba batoną. Ir iš viso pas mus retai kada galima surasti namuose kitokios duonos nei forminė balta.