Brokoliai su kietu sūriu
- Details
- Leave a Comment
Atostogos galima sakyti jau baigėsi… Kūno linijos vėl pasidarė apvalesnės… Bet kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?
Brokoliai su kietu sūriu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 269 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 500 g brokolių
- 50 g kieto sūrio (naudoju Džiugas Mild)
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. citrinos sulčių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Kietą sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Tam labai patogu naudoti virtuvinį kombainą.
- Brokolius suskirstyti nedideliais žiedynėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 3-5 minutes.
- Brokolius nukošti ir perlieti labai šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškios spalvos.
- Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame 1-2 minutes apkepti brokolių žiedynus.
- Į keptuvę supilti citrinų sultis, užbarstyti puse kiekio sūrio, paskaninti druska bei pipirais ir kepti dar 1-2 minutes.
- Brokolius sudėti į lėkštę ir užbarstyti likusiu sūriu ir tiekti.
- Skanaus!
Šaltinis: Секреты кулинарного мастерства 2014 04. Еда для идеалъной фигуры