Avižiniai sausainiai
- Details
- 16 Comments
Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, bet man labiausiai patinka juos kepti keksiukų formelėse – tada gaunasi gražios formos ir ne tokie sausi. Tik formelių nereikia prikrauti iki viršaus, užtenka įdėti vieną šaukštą tešlos ir truputį viską paspausti. Ir net pati nustebau, kai mano mergaičiukė suvalgė ne vieną sausainį – ji juk tokių dalykų nemėgsta…
400 g avižinių dribsnių
200 g margarino arba sviesto
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
1 a.š. sodos (dedu kepimo miltelius)
1 st. cukraus
1 st. miltų
razinų, riešutu (nebūtina)
Margariną ar sviestą ištirpinti, supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti, palaukti kol atvės. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus, razinas ir riešutus suberti į masę ir išminkyti tešla. Sausainius į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min.
Va kaip tik masciau, kur panaudoti avizinius dribsnius, nes matau, kad niekaip jų vien užpylus karštu vandeniu neįveiksiu – neskanu. Ačiū už paprastą receptą 🙂
Ir aš taip visada sunaudoju užsistovėjusius avižinius dribsnius 🙂 Tik jei bandysi kepti ant kepimo popieriaus skardoje, tai galima į tešlą šaukštu daugiau grietinės įdėti, kad tešla nebūtų kaip trupiniai.
O jei kefyro? Ner grietines barake :/
Manau, kad galima, nes aš kažkada pyliau ir pieną, kai nieko kito neturėjau po ranka.
Puikus receptas, skanūs sausainiukai:)
Dėjau visą pokelį dribsnių(500gr.)ir kupinesnius du šaukštus grietinės, dar įbėriau saujelę saulėgrąžų.Gavos apie penkiasdešimt sausainukų.
Smagu, kad patiko 🙂 Originale buvo nurodyta 500g., bet man labiau prie širdies 400g 🙂
Ačiū už puikų receptą 🙂 Šiandien jį aptikau ir nusprendžiau: gaminsiu. Kaip tariau, taip ir padariau 🙂 Puikiai pavyko.
O tau ačiū už gerus atsiliepimus ir kad nepatingėjai sugrįžti ir jais pasidalinti 🙂
Kiek tas „vidutinio karštumo”? :/ as zalias tai nzn 😛
Vidutinio karštumo tai 180 laipsnių, jei dujinė orkaitė – 4 žymė. Bent jau tokioj temperatūros dažniausiai sausainiai kepami 😉
Ka tik iskepiau sausainelius, bet dejau cukraus tik puse stiklines ir taip saldu gavosi, grietine pamirsau bet ir be jos gavosi, tik pridejau labai daug priedu (dz.spanguoliu, razinu, riesutu)ir „minkyti” teslos tai nereikejo – dejau sauksteliu i skarda su kepimo popieriumi ir gavosi superiniai sausaineliai.Aciu uz recepta.
Smagu, kad protingai (jei taip galima pasakyti) naudojot receptą 🙂 Turiu galvoje tai, jog nedėjote viso cukraus kiekio, nes saldumo nemenkai priduoda džiovinti vaisiai, o be to ir kiekvieno žmogaus saldumo pojūtis skiriasi. O dėl minkymo… tai pati skaitau receptą ir galvoju, na ir kaip aš čia galėjau taip prirašyti 🙂 Čia tešlos tikrai nereikia minkyti 🙂
labai skanūs sausainukai. mūsų šeimai labai patiko. kartą neturėjau grietinės, tai kepiau su rūgpieniu, bet gavosi tikrai ne blogesni nei su grietine. ačiū už receptą!
Tai rūgpienis ir grietinė yra pieno produktai 🙂 Jie tarpusavyje nesipyksta. Tik tiek kad pagal skystumą reikia žiūrėti kiek įpilti rūgpienio vietoj grietinės 🙂
Smagu kad patiko!
Nesiseka kai kepi orkaitėj be termostato, įkaitinau, idėjau blėką ne pačiam pemiausiam skyriui ir kepė visą pusvalandį, dugnas apdegė sausainiukų o viršus neiškepė per tą laiką..://
Ai ai ai kaip gaila 🙁 Tikiuosi ši nesėkmė nenumuš noro ką nors kepti orkaitėje…