Menu

Obuolių pyragas

  • Obuolių pyragas
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko. Tiesa truputį pakeičiau originalą ir dėjau ne ant viršaus obuolius, bet tiesiog į vidų. Kepiau 26 cm skersmens kepimo skardoje, tad gavosi ne per aukštas, toks man pats tas ?

Obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 3 kiaušinių
  • 1 st. cukraus (galima ir mažiau)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. grietinės
  • 7 v.š. aliejaus
  • 1,5 st. miltų
  • 1 kg obuolių

Instrukcijos:

  • Kiaušinius ir cukrų išplakti.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, aliejų ir grietinę. Viską sumaišyti.
  • Supjaustyti skiltelėmis obuolius ir įmaišyti juos į tešlą.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti į ją tešlą.
  • Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gyvenam…

  1. allegra parašė:

    Obuolių pyragus visuomet užskaitau :))

  2. Aušra parašė:

    O mes ne visuomet – koks obuolių pyragas gali būti, kai į didžiulį pyragą dedasi vos du trys obuoliai 🙂 Bet va šitas kitoks

  3. danute parašė:

    labai skanus gavosi šitas obuoliu pyragas išsikepiau ir liko vos keli gabaliukai aciu

  4. Aušra parašė:

    Labai smagu 🙂

  5. vilma parašė:

    Kepimo miltelių pamiršot įrašyti 🙂

  6. Aušra parašė:

    Na kad nepamiršau 🙂 Tikrai yra parašyta – 1 arbatinis šaukštelis 🙂

  7. Erika parašė:

    Puikus pyragas

  8. Aušra parašė:

    Malonu girdėti 🙂

  9. Ruta parašė:

    Neblogas pyragas, net labai :D. Savo laiku isbandziau nemazai obuoliu pyragu receptu. Dauguma ju buvo isgirti, bet nepatiko. Sitas tikrai labai neblogas, per pora valandu neliko, net vyras, kuris obuolius pripazista tik zalius, valge ir tylejo 🙂 Tai antras is tos daugybes obuoliu pyragu, kuri mano vyras valgo be komentaru 😀 Sunus is pradziu isreiske nepasitenkinima, kam as gadinu pyraga, dedama obuoliu, bet kai paragavo, nutilo. Sake skanus 😀

  10. Aušra parašė:

    🙂 Ačiū, tikriausiai tai pats mieliausias komentaras 🙂

  11. Ausrine :) parašė:

    Aciu,labai skanus pyragas isejo 😉

  12. Aušra parašė:

    Smagu 🙂 Vadinasi ne veltui kasmet grįžtu prie šio pyrago ir aš pati 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.