Troškinti žirneliai su morkomis
- Details
- Leave a Comment
Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.
Troškinti žirneliai su morkomis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 157 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 500 g morkų
- 300 g žaliųjų žirnelių
- 1 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų (nebūtina)
- 1-2 v.š. grietinės ar grietinėlės
- druskos
Instrukcijos:
- Morkas nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėjus į puodą, įpilti tiek vandens, kad apsemtų. Pridėti sviesto ir uždengus troškinti, kol suminkštės.
- Baigiant morkoms troškintis, į jas suberti žirnelius. Pavirti kelias minutes ir nusunkti. Daržoves sudėti atgal į puodą.
- Į puodą suberti miltus, supilti grietinę ir pagardinti druska Pakaitinti dar kelias minutes.
- Patiekti kaip garnyrą arba kaip savarankišką patiekalą. Skanaus!
Šaltinis: Namų ūkio vadovėlis šeimininkėms (Knyga, 1990)