Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis
- Details
- 2 Comments
Vis dažniau įsitikinu, jog mums patinka linų sėmenys. Ir šie krekeriai kepti jau ne vieną kartą ir visada jų likimas toks pats – suvalgoma per vieną dieną. Net ir šiandien mano mažasis negali sustoti jų valgyti. Na bent tiek gerai, kad jie visgi ne saldūs, tad tegul valgo.
Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 270 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 250 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. cukraus
- 2 a.š. druskos
- 4 v.š. linų sėmenų
- 120 ml pieno
- 4 v.š. aliejaus
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Inde sumaišyti visus sausus produktus.
- Supilti į sausus produktus pieną ir aliejų. Pradžioje maišyti šauktu, vėliau minkyti ranka.
- Tešla nebus lipni, todėl ant vos vos pamiltuoto paviršiaus iškočioti ją kuo ploniau. Supjaustyti į norimo dydžio krekerius. Tai geriau atlikti peiliu, nei ratuku.
- Krekerius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 15-20 minučių. Skanaus!
Šaltinis: То, что люблю…
Išbandžiau ir aš, kepiau šeimai dvi dienas iš eilės. Jiems labai labai patiko. Antrą kartą dėjau druskos mažiau, nes mums jie buvo per sūrūs. Paįvairindama šiek tiek dar įdėjau sezamo sėklų. Iš tikro tikras skanumėlis, svarbiausia nesaldūs, nes saldumynų ir taip vaikams per daug.Šis receptas įrašytas į mėgstamiausiųjų receptų knygą.
Na taip, visų skoniai skirtingi 🙂 Ir kartais mūsų pačių poreikiai skiriasi – kartais norisi sūriau, kartais ne taip sūriai. Svarbu prisitaikyti pagal save ir šeimyną. Labai smagu, kad patiko 😉