Menu

Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis

  • Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis
  • Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis


Autorius: Aušra

Data:

Vis dažniau įsitikinu, jog mums patinka linų sėmenys. Ir šie krekeriai kepti jau ne vieną kartą ir visada jų likimas toks pats – suvalgoma per vieną dieną. Net ir šiandien mano mažasis negali sustoti jų valgyti. Na bent tiek gerai, kad jie visgi ne saldūs, tad tegul valgo.

Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 270 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 4 v.š. linų sėmenų
  • 120 ml pieno
  • 4 v.š. aliejaus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Inde sumaišyti visus sausus produktus.
  • Supilti į sausus produktus pieną ir aliejų. Pradžioje maišyti šauktu, vėliau minkyti ranka.
  • Tešla nebus lipni, todėl ant vos vos pamiltuoto paviršiaus iškočioti ją kuo ploniau. Supjaustyti į norimo dydžio krekerius. Tai geriau atlikti peiliu, nei ratuku.
  • Krekerius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 15-20 minučių. Skanaus!

Šaltinis: То, что люблю…

  1. Renata parašė:

    Išbandžiau ir aš, kepiau šeimai dvi dienas iš eilės. Jiems labai labai patiko. Antrą kartą dėjau druskos mažiau, nes mums jie buvo per sūrūs. Paįvairindama šiek tiek dar įdėjau sezamo sėklų. Iš tikro tikras skanumėlis, svarbiausia nesaldūs, nes saldumynų ir taip vaikams per daug.Šis receptas įrašytas į mėgstamiausiųjų receptų knygą.

  2. Aušra parašė:

    Na taip, visų skoniai skirtingi 🙂 Ir kartais mūsų pačių poreikiai skiriasi – kartais norisi sūriau, kartais ne taip sūriai. Svarbu prisitaikyti pagal save ir šeimyną. Labai smagu, kad patiko 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Linų sėmenų košė

Linų sėmenų košė

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.