Sicilijos makaronai
- Details
- Leave a Comment
Tikriausiai vienintelis mano bandytas receptas su baklažanu. Man tai kažkokia keista daržovė, vyrui irgi, tai kažkaip nelabai ir skubam ją prisijaukinti ? Kažkada seniai pabandymui nusipirkau baklažaną ir išbandžiau su šiuo receptu, bet tuo metu dar šio blogo nebuvo, tad liko su pliusiuku, kaip tinkamas maistas. Šį kartą baklažaną akcijos metu pirkau būtent tam, kad dar kartą pagaminti šiuos makaronus ir įsitikinti ar tikrai jie skanūs mūsų skrandukams. Ir tik šį kartą darydama suvokiau, jog šis padažas makaronams pasidaro labai lengvai ir greitai. Tad užsitarnavo dar vieną mano pliusą ?
Sicilijos makaronai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
- 400 g makaronų
- 400 g šviežių prinokusių pomidorų arba tiesiog 1 didelė skardinė luptų konservuotų pomidorų
- 300 g baklažanų
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2-3 skiltelės česnako
- bazilikų
- petražolių
- druskos
- pipirų
- parmezano sūrio
Instrukcijos:
- Nuplauti baklažanus, supjaustyti mažais kubeliais, pasūdyti ir palikti maždaug 30 min.
- Nulupti pomidorus, išimti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais.
- Smulkiai supjaustyti arba išspausti česnaką ir truputį pakepinti alyvuogių aliejuje.
- Suberti nuplautus ir nusausintus baklažano gabaliukus, maždaug 5 min. juos pakepinti.
- Tada sudėti pomidorus, baziliką, petražoles ir maltus pipirus. Virti apie 15 min.
- Sūdytame vandenyje išvirti makaronus ir nukošti.
- Įmaišyti padažą ir gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
- Skanaus!
Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5