Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
- Details
- Leave a Comment
Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.
Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 254 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1/3 p. maltų linų sėmenų
- 2 1/4–2 3/4 p. kvietinių miltų
- 1 p. ruginių miltų
- 7 g. sausų mielių
- 1 1/2 p. šilto vandens
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. medaus
- 1 1/4 a.š. druskos
- 2 v.š. linų sėmenų
Instrukcijos:
- Dideliame inde sumaišyti 1 puodelį kvietinių miltų, ruginius miltus ir mieles. Supilti vandenį, aliejų, medų ir druską. Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Tada įmaišyti maltas linų sėmenis ir likusius miltus.
- Tešlą išversti ant miltuoto stalviršio ir minkyti, kol tešla pasidarys elastinga ir glotni. Įminkyti sveikas linų sėmenis. Tešlos rutuliuką dėti į aliejumi pateptą indą ir pavartyti, kad tešla pasidengtų aliejumi. Indą uždengti ir tešlą kildinti, kol padvigubės (apie 1 valandą.)
- Tešlą išverti ant miltuoto paviršiaus ir lengvai perminkyti. Vėl uždengti ir leisti pailsėti 10 minučių. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir atidėti į šalį.
- Tešlą iškočioti į ganėtinai ploną stačiakampį. Tešlą supjaustyti į 1/2 cm pločio juosteles ir sudėti ant kepimo skardos, paliekant tarp lazdelių apie 1cm. Lazdeles galima persukti 2-3 kartus. Lazdeles pridengti ir leisti pakilti dar kartą (apie 30 minučių).
- Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Lazdeles kepti 12-15 minučių. Skanaus!
Šaltinis: Low Calorie 2012 12