Jogurtinė duona
- Details
- 7 Comments
Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.
Jogurtinė duona
Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 2274 kcal / kepale
Ingredientai:
- 450 g kvietinių miltų
- 15 g šviežių ar 5 g sausų mielių
- 150 g natūralaus jogurto
- 45 g neutralaus aliejaus
- 105 g šilto vandens
- 20 g cukraus
- 9 g druskos
Instrukcijos:
- Visus produktus, išskyrus druską, sudėti į virtuvinio kombaino indą ir minkyti 4 minutes. Tada suberti druską ir minkyti dar 6 minutes.
- Iš tešlos suformuoti rutuliuką ir pastatyti šiltai 30 minučių kildintis.
- Iš pakilusios tešlos suformuoti duoną, trumpam panardinti į šaltą vandenį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Uždengti ir palikti 1,5 val. kilti.
- Orkaitę įkaitinti iki 230°C. Įdėjus duoną į orkaitę, kaitrą sumažinti iki 200°C. Kepti 25 minutes. Tada batoną išimti iš formos ir padėti ant orkaitės grotelių ir kepti dar 10 minučių. Paskutinis žingsnis labai svarbus, nes iš formos išimta duona yra labai minkšta plutele ir lengvai deformuojasi, o apkepta be formos – sutvirtėja. Duoną atvėsiname ir skanaujame!
Šaltinis: aguonėlė
Nu bet ir dailiai iskepe tau! Jau koretumas tai idealus, net susimasciau ar man tokia gavos :))
Fantastiškai atrodo! Labai graži duonos forma. Kokį kepimo indą naudojate?
Aguonėle, tikrai pas tave puikiai gavosi 😉 Nes kitaip nebūtų užkabinę išbandyti manęs 🙂
Dailona, aš kepiau paprasčiausioje kekso formoj. Prekybcentriuose kiek mačiau tokios yra trumpesnės ir ilgesnės, tai čia ilgesnėje apie 30cm ilgio.
Aušra, dėkui labai. Nubėgau su liniuote saviškių matuot, pasirodo 22-25 cm, todėl ir riekės man per mažos gaunasi. Reikia 30! Pasirodo, centimetrai net duonos kepime turi reikšmę :))))
Bet tai jei forma pas tave mažesnė nei mano, tai gal didesnės riekės pas tave turėtų gautis? 🙂
Sveiki, bandau ir aš šiandien kepti orkaitėje, o ryt duonkepėje. Gal atskleisite kam reikalingas panardinimas į šaltą vandenį ir kiek jis turi trukti?
Sveiki, tiksliai dėl panardinimo naudos negaliu atsakyti, bet manau iš dalies tai padeda nuo tešlos nuplauti miltų perteklių. Panardinimas tai toks turi būti trumpas – tik op ir viskas 🙂 Aš iš tiesų tai atsuku vandens čiaupą ir tiesiog pakišu suformuotą duoną po vandeniu ir nulieju.