Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
- Details
- Leave a Comment
Dar vienas paprastas receptas į mūsų kolekciją. Gaminamas karts nuo karto jau nuo neatmenamų laikų. Kai mano mergina atsisakė valgyti viską, kas sumaišyta (troškinius, plovus, salotas ir t.t.) teko padaryti pertrauką, tačiau dabar jau atėjo laikas atsiminti užmirštus dalykus ir įdėti šį troškinį į mano puslapį.
Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).
Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 373 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 500 g maltos neriebios kiaulienos
- 2 svogūnai
- 1 poras
- 1 v.š. garstyčių
- 2 v.š. vyno acto
- 3/4-1 v.š. kmynų
- 400 ml sultinio arba vandens
- druskos
- pipirų
- 3-4 v.š. grietinės
- 1-2 v.š. aliejaus kepimui
Instrukcijos:
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname mėsą. Įberiame prieskonių.
- Kai mėsą apkepa, sudedame žiedais ar pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir porą.
- Kai svogūnai apkepa, sudedam likusius ingredientus, išskyrus grietinę ir troškiname 20 minučių ant nedidelės kaitros.
- Pabaigoje įdedame grietinės ir patiekiame. Skanaus!
Šaltinis: Buvo toks Sintagmos Receptainės puslapis, tačiau dabar jau nebeveikia