Menu

Netikras zuikis vaikams

  • Netikras zuikis vaikams
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Netikras zuikis vaikams


Autorius: Aušra

Data:

Na aš vėl griebiuosi savo ? – dar vienas receptas vaikams, tiems mieliems iš proto vedantiems žmogeliukams. Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo. Čia paskubom daryti kadrai, nes buvo baisu, kad ir jų nespėsiu padaryti, jei bent pusvalandį patingėsiu nueiti fotoaparato. Šiaip receptas skirtas tiems mažiesiems, kurie nori valgyti patys, bet šaukštuką ar šakutę dar prastai valdo. Zuikis puikiai susipjausto nedideliais gabaliukais ar lazdelėmis. Tinka nuo 8 mėn.

Kadangi mes jau seniai jokių tyrių nebevalgom, tai morkų ir obuolių tyrių neturėjau. Tad ėmiau morką ir nedidelį obuolį, sutarkavau smulkia burokine tarka ir patroškinau nedideliame kiekyje vandens, kol morka suminkštėjo.

Netikras zuikis vaikams

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 400 g maltos kalakutienos
  • 1 kiaušinis arba 2 kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. morkų tyrės
  • 1/4 p. obuolių tyrės
  • 1/4 p. kviečių sėlenų (dėjau kviečių gemalų)
  • 1/4 p. duonos trupinių (dėjau džiūvėsėlių)
  • žiupsnelis džiovinto baziliko
  • žiupsnelis česnako miltelių
  • 1/2 a.š. druskos (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti į indą ir gerai išmaišyti. Jei faršas pasirodys per skystas, įdėti truputį sėlenų ar duonos trupinių. Jei faršas pasirodys per kietas, įdėti truputį obuolių ar morkų tyrės
  • Masę sudėti į lengvai aliejumi pateptą kepimo formelę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes arba kol įsmeigtas peilis išlys švarus.
  • Jei nesinori, jog viršus apskrustų – uždengti kepimo indą folija.
  • Skanaus!

Šaltinis: Wholesome BabyFood

  1. Renata parašė:

    Ačiū už šį receptą! Paprasta, sveika, skanu ir vaikams (ne tik) tikrai patinka :))

  2. Aušra parašė:

    smagu girdėti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.