Mėgstamiausi granolos batonėliai
- Details
- 2 Comments
Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda.
Mėgstamiausi granolos batonėliai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 211 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 1/2 p. avižinių dirbsnių (ne greito paruošimo)
- 1 p. kokoso drožlių
- 1/2 p. maltų linų sėmenų
- 1/4 p. aliejaus
- 1/2 p. rudojo cukraus
- 1/4 p. agavos ar cukraus sirupo, arba medaus
- 1/2 a.š. druskos
- 2 a.š. cinamono
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitiname iki 160˚C. Kepimo skardą 30x20cm dydžio išklojame kepimo popieriumi.
- Inde sumaišome visus sausus ingredientus. Kitame inde sumaišome aliejų ir sirupą.
- Skystą mišinį sumaišome su sausu mišiniu ir supilame į paruoštą kepimo formą. Viską gerai suspaudžiame.
- Kepame apie 40 minučių, kol kraštai pradės ruduoti.
- Išėmus iš orkaitės skardą, su peiliu padaliname stačiakampį į 12 granolos batonėlių. Masė tuo metu atrodys dar labai trapi, tačiau patikėkit, kai ji atvės – sutvirtės.
- Leidžiame pilnai atvėsti. Tada per pjūvio vietas padaliname į mažesnius granolos batonėlius ir sudedame į sandarų indą. Laikome kambario temperatūroje iki vienos savaitės. Bet dažniausiai susuvalgo greičiau.
- Skanių užkandžiavimų!
Šaltinis: FAT GIRL trapped in a Skinny Body
Labukas. Tik šiandien užsukau į šį puslapį ir susižavėjau . Puikūs receptai 🙂 Noriu dukrai studentei pagaminti granolą- bet nesu įsitikinusi ar gerai supratau
ką reiškia 1/4 p. aliejaus pvz. p- tai puodelis?
Sveika,
taip p. tai puodelis apie 240ml.
Jei recepte reikia 1/4 p. tai gali keisti į 4 valgomus šaukštus. Čia atitikmuo.
Granola tikrai pavyks. Na kas blogiausia gali nutikti šiems batonėliams – lengvai trupės, bet su pienu ar jogurtu vis tiek puikiai susivalgo 🙂