Menu

Kalafiorų salotos su kiaušiniu

  • Kalafiorų salotos su kiaušiniu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kalafiorų salotos su kiaušiniu


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu itin populiaru pasidarė bulves keisti kalafiorais. Mačiusi ne kartą kaip žmonės daro “bulvių” košę iš kalafiorų, o čia bandymas amerikiečių mėgstamose salotose bulves keisti į kalafiorą. Na mes kalafiorus labai mėgstame, tad kodėl gi nepabandžius. Padariau jas pietums darbe ir kaip malonu buvo gauti iš vyro žinutę “Ačiū, buvo labai skanu”. Tad puoliau ir aš ragauti savo indelio turinį ir tikrai – salotos man taip pat patiko. Jose sudėtingiausias dalykas – nepervirti kalafiorų. Jau geriau jie bus truputį traškesni nei pavirs į košę. Tiems, kas nedraugauja su majonezu, drąsiai galit keisti į grietinę ar natūralų jogurtą. Taip irgi bandžiau, kai baigėsi majonezas namuose. Tik prieskonių gal kiek daugiau reikės paderinti, gal net ir kelis lašus acto ar citrinos sulčių įlašinti.

Kalafiorų salotos su kiaušiniu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 233 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 2/3 p. virto smulkinto kalafioro
  • 3 svogūnų laiškai
  • 1/4 p. saliero stiebo, smulkinto (nenaudojom, bet jei mėgstat salierą, išbandykit)
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 4 v.š. lieso majonezo ar grietinės
  • 1/2 v.š. garstyčių
  • 1/4 a.š. druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • krapų

Instrukcijos:

  • Visų pirma išverdame kalafiorą. Susmulkiname jį žiedinėliais ar net truputį smulkiau, užpilame vandeniu ir užkaičiame. Kai vanduo užverda, paverdame 1-2 minutes ir nupilame vandenį. Kalafiorą sudedame į indą su labai šaltu vandeniu ir palaikome ten kol jis atvėsta. Nusausiname ir sudedame į indą, kuriame maišysime salotas.
  • Į salotų indą taip pat sudedam smulkintus virtus kiaušinius, salierą, svogūnų laiškus. Lengvai išmaišome.
  • Tada sudedame majonezą, garstyčias, druską ir pipirus. Vėl lengvai išmaišome.
  • Apibarstome krapais ar svogūnų laiškais ir dedame salotas į šaldytuvą bent valandai, kas skoniai geriau įsigertų.
  • Skanaujame gerai atšaldytas salotas!

Šaltinis: Escape from Obesity

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.