Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu
- Details
- Leave a Comment
Nežinau kaip jums, bet man pavasarį būną ypatingai didelis noras susitvarkyti namus, apsišvarinti visose spintelėse, kuo daugiau ištuštinti šaldytuvą ir pan. Šiandien vakarienei planavau daryti kitas salotas, bet pažiūrėjusi į Fetos sūrio galiojimo laiką supratau, kad jau atėjo paskutinės jo dienos… Tad ėmiau vartyti savo žaliąją papkę, kurioje jau seniai ilsisi visokie receptai. Ir ne veltui 🙂 Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂
Pomidorų salotos su Fetos sūriu
Užtruksime:
Išeiga: 4-5 porcijos
Ingredientai:
- 50 g juodųjų alyvuogių
- 150 g Fetos sūrio
- 200 g saldžiųjų paprikų
- 120 g porų (arba svogūno ir svogūno laiškų)
- 400 g šviežių pomidorų
- 10 g česnako
- 30 g acto
- 100 g augalinio aliejaus (man užtenka ir 60 g)
- 5 g druskos
- 5 g juodųjų maltų pipirų
Instrukcijos:
- Porus nuvalyti, nuplauti ir susmulkinti 1-2 mm dydžio juostelėmis.
- Saldžiąją papriką išvalyti, išplauti ir supjaustyti kubeliais.
- Taip pat kubeliais supjaustyti pomidorus ir sūrį.
- Alyvuoges susmulkinti.
- Česnakus nuvalyti ir susmulkinti.
- Visus paruoštu produktus sudėti į indą, pilti actą, berti druską, juoduosius maltus pipirus, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
- Salotos turi būti aštroko skonio, turi jaustis sūrio skonis.
- Skanaus!
Šaltinis: IKI leidinys „Velykų vaišės”