Šokoladinis kremas
- Details
- Leave a Comment
Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂
Šokoladinis kremas
Užtruksime:
Išeiga: 1 indelis
Kaloringumas: 1021 kcal / viso
Ingredientai:
- 250 ml pieno
- 3 v.š. cukraus
- 3 v.š. miltų
- 3 v.š. kakavos
- 70-80 g sviesto
- 25 g juodojo šokolado
Instrukcijos:
- Į puodą supilame pieną, sudedame cukrų, miltus ir kakavą. Viską gerai išmaišome. Puodą dedame ant viryklės vidutinės kaitros ir kaitiname maišydami, kol kremas sutirštės. Tada puodą nukeliame nuo ugnies.
- Kol kremas dar karštas, suberiame susmulkintą šokoladą ir maišome, kol jis ištirps. Tada sudedame sviestą ir vėl gerai išsukame.
- Kremui leidžiame atvėsti ir tada įdedame į šaldytuvą. Nors skanauti galima ir neatšaldžius.
- Skanaus!
Šaltinis: Mėgstu gyvenimą. Čia yra ką veikti…