Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais
- Details
- 3 Comments
Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂
Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 126 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 v.š. ryžių
- 1/2 p. šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
- 1 vidutinė morka
- 1/2 neperdidelio svogūno
- 1 v.š. sviesto
- 1 lauro lapas
- druskos
Instrukcijos:
- Užvirti 0,5-0,75 litro vandens.
- Tada jį pasūdyti, įdėti lauro lapą ir supilti ryžius. Juos pavirti 5 minutes.
- Tuo tarpu keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepti susmulkintą svogūną ir morką.
- Apkeptas daržoves ir žirnelius sudėti į ryžius ir pavirti dar 5-10 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Nebeatseku… Kažkoks rusų puslapis apie vaikų mitybą
Liuks! verdu daznai; ziema vasara; visiems namuose labai patinka ir nenusibosta – chicken & rice; klasika!
Niam 🙂 Galeciau valgyt kasdien tokia 😀
Tai kas paprasta – visada vaikų mėgstama 🙂 O tie vaikai užauga ir tampa tėvais 🙂 Pasirodo jiems galioja tos pačios taisyklės 🙂
Aš irgi dažnai mėgstu po eksperimentavimų, grįžti tiesiog prie paprasto ir jaukaus maisto.