Menu

Faršo ir brokolių pyragas

  • Faršo ir brokolių pyragas
  • Faršo ir brokolių pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir brokolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Faršo ir brokolių pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 180 g miltų
  • 70 g grietinės
  • 70 g sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 g faršo, paruošto kotletams kepti
  • 2 v.š. aliejaus
  • 200 g brokolių
  • 1 didelis svogūnas
  • pipirų
  • druskos
  • 150 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 1 kiaušinis
  • 200 g grietinės

Instrukcijos:

  • Visų pirma reikia pasiruošti tešlą. Miltus ir sviestą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Į gautus trupinius sudėti grietinę, žiupsnelį druskos ir užminkyti tešlą. Ją ant pamiltuoto stalviršio iškočioti ir iškloti 26cm diametro pyrago formą.
  • Iš faršo suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir apkepti aliejuje. Išdėlioti juos ant tešlos pagrindo.
  • Brokolius išskaidyti šakelėmis (jei šaldyti, užpilti verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikyti, tada nuvarvinti) ir išdėlioti tarp mėsos.
  • Svogūną nulupti, susmulkinti ir lengvai apkepti aliejuje. Kiek pravėsusius sudėti ant brokolių ir mėsos rutuliukų. Užbrastyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
  • Kiaušinius ir grietinę išplakti. Pagardinti druska ir pipirais. Užpilti ant paruošto pyrago.
  • Pyragą kepti iki 175°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol pyrago viršus pradės gražiai ruduoti. Tada leidžiame pravėsti ir vaišinamės!

Šaltinis: žurnalas Geri Patarimai siūlo. Konservavimas 2005 Nr.3

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.