Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
- Details
- Leave a Comment
Šį mėnesį Bajalių šeimynėlė dėvi Languotą prijuostę ir skelbia balandžio mėn. temą – Makaronai. Man regis kiekvienas kas turi vaikų žino, kad jei vaikai atsisako valgyti, visada išgelbės makaronai 🙂 Na bent jau pas mus taip yra. Bet stengiamės vis tiek jų valgyti gal tik kartą į savaitę, kad neatsibostų. Receptų su makaronais daug neturiu, nes pagrindinis man jų privalumas – greita, todėl ir padažai prie makaronų būna greiti ir dažniausiai iš to, kas yra šaldytuve ar šaldiklyje. O naminių makaronų gaminimas man asocijuojasi su smagaus laiko praleidimu virtuvėje, tačiau tikrai nėra greita 🙂 Bet gal čia tik įsitikinimai, kurių dar nepalaužiau. Kaip bebūtų, makaronai yra jėga 🙂 Paskutiniu metu sau žvalgausi receptų, kur būtų lengva ir be sūrio, o dėl likusios šeimynos – kur kuo daugiau sūrio. Bet, visai neseniai atradau itin paprastą makaronų receptą vaikams su kukurūzais. Išbandžiau, labai patiko, tačiau kad nufotografuoti – reikia pagaminti dar kartą, tačiau tam reikia sulaukti laiko kai vyro nebus namuose 🙂 Nes jis kukurūzų nemėgsta, nebent jie yra švieži.
Dar trumpai parašysiu apie šiandien gamintą makaronų patiekalą. Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.
Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 409 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g makaronų
- 2 v.š. sviesto
- 100-200 g kiaulienos
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 skardinė (400 g) trintų arba 500 g šviežių pomidorų
- 2 mažos aitriosios paprikos (naudojau 1 mažą džiovintą)
- žiupsnelis petražolių (naudojau džiovintas)
- 200 g sūrio, tarkuoto
- druskos
- juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Mėsą supjaustyti šiaudeliais. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepti kiaulienos gabaliukus. Sudėti svogūną ir česnaką. Po kelių minučių sudėti konservuotus pomidorus bei aitriąsias paprikas (nesmulkintas). Pagardinti druska ir prieskoniais. Ant mažos ugnies troškinti apie 10 minučių.
- Tuo tarpu užkaisti vandenį ir išvirti jame makaronus, bet nepervirti, reikia kad makaronai būtų dar kietoki. Išvirtus makaronus nusunkti, tačiau dalį skysčio pasilikti.
- Makaronus supilti į padažą, įpilti apie puoduką nuoviro, užbarstyti tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišyti. Viską dar kurį laiką pakaitinti maišant, kad sūris visur pasiskirstytų, o makaronai pilnai išbrinktų. Kai padažas bus jūsų norimo tirštumo, nuimti nuo kaitros ir tiekti.
- Skanaukite lėtai, kad nenusidegintumėte! 🙂
Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)