Bananų-duonos pudingas
- Details
- 4 Comments
Savaitgaliais, per Lietuvos ryto televiziją žiūrime kartu su vaikais Mokausi gaminti laidą. Arba tiksliau ją įsirašome ir žiūrime mums patogiu metu 🙂 Na bet čia jau ne esmė. Taigi kartą pasakiau vaikams – užteks tik žiūrėti, reikia kažko imtis ir išsirinkome kartu, kad ateinantį savaitgalį gaminsime šį pudingą. Kaip sutarėm, taip ir padarėm – aš supirkau visus produktus, juos susvėriau ir pakviečiau vaikus. O toliau jau darbavosi vaikai. Buvo visko 🙂 , bet svarbiausia ramiai reaguoti ir sakyti, kad visiems visko pasitaiko 🙂 Tada neatmušamas noras gaminti kitą kartą. Taip šį kartą ir aš elgiausi, pasikausčiau kantrybe ir visas nelaimes nuleidau niekais – juk iš tiesų visiems visko pasitaiko 🙂 Tad neužilgo skanavome lengvai pagaminamą desertą ir nuotaikos visų buvo puikios 😉 Net tėtis pritarė, jog desertas vertas dėmesio. Jei vat šalia būtume turėję ledų, būtų iš viso buvę puiku. Bet ir vienas pudingas savaime buvo skanus!
Bananų-duonos pudingas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 281 kcal / porcija
Ingredientai:
- 25 g sviesto (5 g formos sutepimui ir 20 g užpilui)
- 2 riekės baltos forminės duonos
- 1 kiaušinis
- 125 ml pieno
- 20 g Demerara cukraus
- žiupsnelis cinamono
- 1 nedidelis prinokęs bananas
- 1 v.š. kupinas razinų
Instrukcijos:
- Karščiui atsparų indą sutepame sviestu. Tada likusį sviestą užtepame ant vienos pusės duonos rieki. Tada duonos riekes supjaustome į keturis trikampius.
- Į indą įmušame kiaušinį ir su šakute jį išplakame. Įpilame į jį pieną, cukrų, cinamoną ir vėl išplakame.
- Bananą nulupame ir supjaustome griežinėliais.
- Pusę duonos trikampėlių (keturis) sudedame į kepimo indą. Ant viršaus sudedame bananus ir razinas. Tada sudedame likusias duonos riekutes. Ant viršaus užpilame kiaušinių mišinį, pabarstome žiupsneliu cukraus ir lengvai paspaudžiame.
- Kepimo indą dedame į iki 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus viršus.
- Kai išimtas bananų pudingas atvėsta, galima skanauti!
Šaltinis: CBeebies. I can cook
Jaučiu, smagu su vaikais virtuvėje suktis 🙂 Kai jie taip žingeidžiai visko klausinėja 🙂 Šiandien kaip tik skaičiau mielą straipsnelį apie tai, kaip vaikučiai mamai Mamos dienos proga pusryčius ruošė http://www.kim-foster.com/blog/when-the-kids-make-you-breakfast-for-mothers-day/
Žavi istorija 🙂
Su vaikais labai smagu, tik reikia būti pasikausčius žvėriška kantrybe 🙂 ir kaip tam straipsnyje parašyta, nepulti gelbėti vaikų papuolus į bėdą ar pamiršus ką nors padaryti. Deja, nors mano vaikai tokio paties amžiaus kaip straipsnio autorės, maniškiai gyvenime neįsijungtų patys viryklės – jie jos bijo ir niekaip jų dar neperkalbėjau. Nežinau kodėl… Bet pas mane jie labai atsargūs ir gal net kiek per daug bailūs. Labai tikiuosi, kad laikui bėgant viskas pasikeis.
O kol kas gyvenam taip – aš viską suruošiu, o jie toliau jau patys. Prie viryklės ir orkaitės – aš jiems padedu. Ir nutikus bet kokiai avarijai, VISADA be išimčių turiu reaguoti ramiai, net kai pudingo užpilo pusę išbėga ant stalo ir grindų 🙂 Tiesiog nusišypsai ir sakai – nieko tokio, užteks to užpilo, tiesiog pavalyk, kad būtų patogiau dirbti toliau 😉 Tada vaikai įtariai pasižiūri į mane 🙂 Patikrina ar tikrai nemeluoju 😀 ir atsargiai dirba toliau 🙂
😀 Geležinės kantrybės mama 🙂 gerbiu!
Manau visos mamos tokią turi 🙂 tik tam reikia kelių sąlygų – nebūti pavargus, suirzus dėl visai kitų dalykų, neskubėti niekur ir svarbiausia giliai kvėpuoti 😀