Pyragas su kava
- Details
- 8 Comments
Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.
Pyragas su kava
Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 247 ml
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 200 g miltų
- 2 p. stiprios kavos
- 50 g romo (tikrai nėra būtina)
- 1 a.š. kepimo miltelių
Instrukcijos:
- Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir sukant įplakti po vieną kiaušinį.
- Maišant sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Labai gerai išmaišyti ir sudėti į sviestuotą formą.
- Kepti apie valandą karštoje orkaitėje (kepiau 180 laipsnių temperatūroje).
- Kai pyragas iškeps, atšaldyti ir gerai palaistyti stiprios kavos ir romo mišiniu, palaukiant kol susigers.
- Skanaus!
Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.
labai skaniai ir drėgnai atrodo:)
noriu padaryt su braškių sirupu. kiek maždaug jo reiks? jog per daug nebūtų,m?
Braškių sirupu sulaistytas buvo ketvirtadalis pyrago. Pyliau kažkur pusę stiklinės (sirupo maišyto truputį su vandeniu, kad nebūtų labai tirštas), bet buvo per mažai… Pagal receptą, ketvirtadaliui turėtų užtekti pusę puoduko, bet kitą kartą tikrai pasiruosčiau tokiam kiekiui gal net visą puoduką, nes kai prapjovėm pyragą – tik kažkur pusę pyrago buvo sudrėkinta, viršus buvo sausas. Žinoma mes tokiu atveju pasiėmėm ir kiekvieną gabaliuką atskirai dar sulaistėm sirupu ir truputį palaukėm 🙂
Kavos dalį sulaisčiau truputį daugiau, galvojau jau subyrės beimant jį iš formos, nes atrodė labai drėgnas, bet klydau irgi 🙂 Pasirodo reikėjo vis tiek daugiau 😀
dar vienas klausimas:)
o jeigu į tešlą įdėčiau kokią stiklinę uogienės, hm? ar geriau taip neeksperimentuot, nes gali neiškepti??
Turėtų iškepti, tik miltų reikės dėti daugiau, atitinkamai ir kepimo miltelių pagal sunaudotų miltų kiekį.
Nors tiesą pasakius, pradžiai neeksperimentuočiau su uogiene 🙂 Nes vienu metu kai buvo užėjės noras sunaudoti uogienes, kepiau daug pyragų su uogienėm ir ne viskas gaudavosi kaip norėdavau 🙂 Atrodydavo kad viską darau taip pat, tik uogienę kitą paimu ir nesigaudavo…
hm… ką veikia šis receptas prie žuvies patiekalų?
ups 🙂 tikriausiai ranka sudrebėjo ir ne vietoj varnelė užsidėjo 🙂 pasitaisiau 😉
O niekas is jusu nesat bande tonussan? labai puikiai mieguistuma panaikina, tada jegu turiu, pyragu prisikepu ir su pienuku. Mm kaip skanu 🙂
Pavadinimas primena vaistus 🙂 Neteko apie tokius girdėti.
Pienukas gerai tiems, kad jį mėgsta 🙂 O ką daryti kai jo nemėgsti? Tenka ieškotis kitų skanių gėrimų. Bet kadangi nesu kofemanė, tai manau nieko tokio karts nuo karto pyragiuką su kava paskanauti 🙂