Menu

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

  • Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didelis svogūnas
  • 150 g pievagrybių
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus (kepimui)
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto (formai patepti)
  • Žiedinių kopūstų tyrei:
  • 1 kg žiedinių kopūstų
  • 1 v.š. sviesto
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • druskos

Instrukcijos:

  • Pirmiausia paruošti žiedinių kopūstų tyrę. Žiedinį kopūstą padalinti žiedeliais, suberti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
  • Vandenį nupilti, žiedinius kopūstus sutrinti virtuviniu kombainu arba smulkintuvu.
  • Pridėti sviesto, grietinėlės ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti grybus.
  • Svogūnus šiek tiek pakepinti aliejuje, į keptuvę sukrėsti maltą mėsą ir kepti dar 4-5 minutes.
  • Sudėti grybus, paprikos miltelius bei karį, išmaišyti.
  • Supilti grietinėlę, 5 minutes patroškinti ir pagardinti druska bei pipirais.
  • Masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant viršaus užpilti žiedinių kopūstų tyrės, užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių (kol sūris gražiai parus).
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalafiorų salotos su kiaušiniu

Kalafiorų salotos su kiaušiniu

Paskutiniu metu itin populiaru pasidarė bulves keisti kalafijorais. Mačiusi ne kartą kaip žmonės daro “bulvių” košę iš kalafijorų, o čia bandymas amerikiečių mėgstamose salotose bulves keisti į kalafijorą. Na mes kalafijorus labai mėgstame, tad kodėl gi nepabandžius. Padariau jas pietums darbe ir kaip malonu buvo gauti iš vyro žinutę “Ačiū, buvo labai skanu”. Tad puoliau ir aš ragauti savo indelio turinį ir tikrai – salotos man taip pat patiko. Jose sudėtingiausias dalykas – nepervirti kalafijorų. Jau geriau jie bus truputį traškesni nei pavirs į košę. Tiems, kas nedraugauja su majonezu, drąsiai galit keisti į grietinę ar natūralų jogurtą. Taip irgi bandžiau, kai baigėsi majonezas namuose. Tik prieskonių gal kiek daugiau reikės paderinti, gal net ir kelis lašus acto ar citrinos sulčių įlašinti.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau „Ar skanu?”, išgirdau atsakymą „O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂