Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas
- Details
- Leave a Comment
Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.
Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 1 didelis svogūnas
- 150 g pievagrybių
- 500 g maltos jautienos
- 1 v.š. aliejaus (kepimui)
- 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
- 200 g sūrio, tarkuoto
- 1/4 a.š. kario
- 1/4 a.š. paprikos miltelių
- druskos
- pipirų
- sviesto (formai patepti)
- Žiedinių kopūstų tyrei:
- 1 kg žiedinių kopūstų
- 1 v.š. sviesto
- 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
- druskos
Instrukcijos:
- Pirmiausia paruošti žiedinių kopūstų tyrę. Žiedinį kopūstą padalinti žiedeliais, suberti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
- Vandenį nupilti, žiedinius kopūstus sutrinti virtuviniu kombainu arba smulkintuvu.
- Pridėti sviesto, grietinėlės ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti.
- Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti grybus.
- Svogūnus šiek tiek pakepinti aliejuje, į keptuvę sukrėsti maltą mėsą ir kepti dar 4-5 minutes.
- Sudėti grybus, paprikos miltelius bei karį, išmaišyti.
- Supilti grietinėlę, 5 minutes patroškinti ir pagardinti druska bei pipirais.
- Masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
- Ant viršaus užpilti žiedinių kopūstų tyrės, užbarstyti tarkuoto sūrio.
- Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių (kol sūris gražiai parus).
- Skanaus!
Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008