Žuvies vyniotinis + Kibkit žuvelės (Languota prijuostė)
- Details
- 6 Comments
Šį mėnesį Languotą prijuostę ryši Kiaunė ir ji klausia: Ar dažnai valgote žuvį? Atsakymas manau ganėtinai dažnai girdimas – retai. Šiais metais jau į savaitę bent kartą valgome, o seniau tai matyt į pusmetį gal kartą savo noru nusipirkdavome žuvies. O šiaip ją valgydavome tik per šventes. Šiais metais vienas iš tikslų buvo – bent kartą į savaitę valgyti žuvį. Kol kas tikslo laikytis sekasi puikiai, nes nebuvo nei savaitės kad neragautume žuvies. Bet galiu pasakyti, kad kol kas kelionė tik prasideda. Dažniausiai tiesiog nusiperkame šaldytos lydekos prie progos, o tada ją pasikepame apvoliotą miltuose ir valgome su pakepintais svogūniukais. Tai bene vienintelis greitas ir skanus mums patiekalas. Na silkė tai juk ne žuvis 🙂 Silkė yra silkė 🙂 Ją mes mėgstame ganėtinai irgi įprastai – su actu ir svogūnais bei garuojančiomis išvirtomis bulvėmis. Karts nuo karto pabandau kažką naujo iš žuvies, tačiau dažnai nusvylusi grįžtu prie mums patinkančių kelių receptų. Beje, kas liečia pirkimą žuvies, tai mes arba nusiperkam tiesiog šaldytą, nes tą pačią dieną neturime laiko kada su ja tvarkytis. O silkę perkame mėsos turguje, bet dar nepasakyčiau kad turiu jau mėgiamas vietas žuviai įsigyti. Dar įpročiai tik formuojasi. Ne taip kaip mėsos pardavėja, pas kurią apsipirkinėju – iš tolo pažįsta 🙂 Na o dabar siūlau paragauti mums itin patinkančio žuvies vyniotinio :), kurį deja irgi gaminame retai.
Kai su savo vyru susipažinau, tai šis vyniotinis buvo vadinamas firminiu jo mamos patiekalu. Ir visi svečiuose šio patiekalo laukdavo su nekantrumu. Tačiau laikas bėgo, vaikai užaugo ir sukūrė savo šeimas, tad šis vyniotinis buvo gaminamas vis rečiau ir rečiau. Kol vieną dieną nusprendėm, kad mes (vyras ir aš :)) jau esame pakankamai dideli jį pasigaminti patys. Ir vualia – skanavom namuose šį gražuolį apsilaižydami. Tiesa mes jį gaminame irgi retai, nes vienai man susisukti sunkoka, bet su vyro pagalba – tai lengvai. Ir iš tiesų tai viskas darosi labai greitai, tik vat virimas ilgiausia šio proceso dalis ir reikia kantrybės sulaukti rytojaus 🙂 Šie du vyniotinukai buvo gaminti šių metų kalėdiniams stalams (taip, jų pas mus būna du). Ir visur jis išnyko itin greitai. Tad tikrai ne tik mums jis patinka 😉
Žuvies vyniotinis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 288 kcal / porcija
Ingredientai:
- 1 kg žuvies file su oda (tinka šaldyta)
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 3-4 kietai virti kiaušiniai
- druskos
- pipirų maltų ir grūdelių
- actas marinatui
- lauro lapų
- Tiekiant:
- 1/2 l majonezo
- 2-3 rauginti ar marinuoti agurkai
Instrukcijos:
Vyniotinį patiekiame su padažu, kuris gaminamas majonezą sumaišius su smulkiai supjaustytais agurkais. Jei vyniotinis visgi subyrėjo, vyniotinio gabaliukus sudėdame į lėkštę ir užpilame padažu. Skonis bet kokiu atveju puikus!
Šaltinis: Anytos užrašai
Fantastika, nuostabiai gražiai atrodo:) Labai mėgstu tokius vyniotinius. Dar kartą FANTASTIKA:)
Ačiū. Ir jis tikrai žiauriai geras 🙂
Labai skaniai atrodo 🙂
Ačiū 🙂
Dar ir dėl to retai žuvį valgom, kad nelabai jos šviežios matome, o šaldyta yra šaldyta
Na taip, norėtųsi visada skirti pirmenybę šviežiai, bet yra kaip yra – gyvenimas ne visada leidžia pirkti tik tai kas geriausia ir šviežiausia.