Spanguolių ir šokolado pyragaičiai
- Details
- Leave a Comment
Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?
Spanguolių ir šokolado pyragaičiai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 313 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 350 g šokoladinių sausainių
- 150 g sviesto
- Kremui:
- 5 a.š. želatinos
- 100 ml vandens
- 400 g kreminės varškės ar Philadelphia sūrio
- 400 ml plakamosios grietinėlės
- 350 ml spanguolių
- 200-300 ml cukraus
- Papuošimui:
- 100-200 ml spanguolių
Instrukcijos:
- Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su lydytu sviestu.
- Stačiakampę 22×32 cm dydžio skardą (naudojau 26 cm skersmens apvalią) iškloti kepimo popieriumi.
- Paruoštą sausainių mišinį sukrėsti į skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir porai valandų padėti į šaldytuvą.
- Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir brinkinti 5 minutes. Po to ją ištirpinti ant nedidelės kaitros.
- Spanguoles sutrinti su cukrumi ir įmaišyti kreminę varškę.
- Grietinėlę išplakti ir taip pat atsargiai įmaišyti į spanguolių-varškės mišinį.
- Nuolat maišant plona srovele supilti ištirpintą želatiną.
- Kremą sukrėsti į skardą ant sausainių pagrindo ir papuošti spanguolėmis. Keturias valandas arba per naktį laikyti šaltai, kad sustingtų.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)