Virtiniai iš plikytos tešlos
- Details
- 6 Comments
Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉
Virtiniai iš plikytos tešlos
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 225 kcal / porcija
Ingredientai:
Instrukcijos:
- Į miltus supilti aliejų, druską ir verdantį vandenį. Viską šaukštu išmaišyti ir leisti pravėsti.
- Kai jau nebebus karšta rankai, pradėti minkyti. Tešla taps elastinga ir nebeplips prie rankų.
- Taip paruoštą tešlą plonai iškočioti, įdarytu norimu įdaru, suformuoti virtinukus ir virti pasūdytame verdančiame vandenyje apie 3 minutes.
- Skanaujame su visa šeimyna!
Šaltinis: hobis
Kiek maždaug vnt. virtinių gaunasi iš tokio kiekio tešlos?
Jei neklystu, tai apie 70 neperdidelių virtinukų išeina. Bet aš darau juos tokius miniatiūrinius – su vyno taure išspaudžiu. Jei daryti didesnius tai turėtų išeiti apie 50-60vnt.
Šaunuolė Aušra,jokių kiaušinių nebūtina dėti.Čia yra tikri klasikiniai Vakarų Ukrainos daromi virtinukai.Mane išmokė mamos kaimynė iš Lvovo(šeimininkė nuo Dievo).Kiaušiniai gal ir pagerintų skonį,bet tešla jau taip plonai nesikočiotų.Sekmės.
Na va kaip smagu, kai nuomonės sutampa 😉
Ačiū!
Labai dziaugiuosi kad radau si receptuka , megstam virtinukus,bet as nemegstu teslos minkyti , o si tesla nepalieka sulipusiu ranku ! Man siek tiek kietoka gavosi , buvo gan sunku iskocioti , tai sekanti karta gal daugiau vandens pilsiu,o gal del to kad naudoju „Extra” miltus ? Ar ji turi gautis tokia kietoka ?
Aš irgi dar vis šituo receptuku naudojuosi ir kito ieškoti nematau prasmės 🙂
Extra miltai gali būti kad sugeria daugiau vandens. Tiesiog kitą kartą truputį daugiau vandens įpilkite ir viskas 🙂